Θανάσης Ζεμπίλης: “Καμιά ανησυχία για τους νοσηλευόμενους”

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Οι διακομιδές από Αθήνα αφορούν τις υφιστάμενες κενές κλίνες covid.

12 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Στην εκτίμηση ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ομαλή του λειτουργία, χωρίς να μετατραπεί σε μονάδα αποκλειστικά για COVID προχώρησε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ιστιαία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον δημοσιογράφο Γ. Τσελίκα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μαίνεται μια άνιση μάχη με τον Covid-19, οι επικίνδυνες μεταλλάξεις του οποίου σαρώνουν, δοκιμάζοντας τις αντοχές του ΕΣΥ. Κάθε μέρα περισσότεροι από 400 ασθενείς εισάγονται με covid-19 στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να έχουμε εκρηκτική άνοδο των διασωληνωμένων ασθενών. «Είναι σαν να γεμίζει κάθε μέρα ένα μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Ζεμπίλης. Και σε αυτές τις συνθήκες, αυτό που προέχει είναι η ενότητα, η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε το ΕΣΥ, πρόσθεσε ο κ. Ζεμπίλης, καθώς όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

Καθημερινά ρίχνονται στην μάχη και ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως χθες το ΛΗΤΩ και το Ιατρικό Περιστερίου. Αλλά και το Ερρίκος Ντυνάν που μπήκε στην εφημερία, όπως και το Σισμανόγλειο που έγινε αποκλειστικά κλινική για COVID. Επίσης, υπήρξε και η δραματική δημόσια έκκληση του Υπουργού Υγείας προς τους ιδιώτες ιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ με υψηλές απολαβές. Πράγματι, τις τελευταίες μέρες, συνέχισε ο κ. Ζεμπίλης, εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης στην Αθήνα εκπονήθηκε έκτακτος σχεδιασμός για την ανάπτυξη  επιπλέον κλινών covid σε νοσοκομεία πλησίον της Αττικής, όπως στην Κόρινθο, την Βοιωτία και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο Γ.Ν.Χ. ήδη έχουν αναπτυχθεί περίπου 60 κλίνες covid, εκ των οποίων σήμερα αρκετές είναι κενές και θα μπορούσαν να δεχθούν περιστατικά από την Αθήνα. Προκειμένου να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες θα πρέπει να ενισχυθεί το Γ.Ν.Χαλκίδας ακόμα περισσότερο με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Δεν τίθεται, ωστόσο, θέμα για το Νοσοκομείο να μετατραπεί σε κλινική αποκλειστικά για covid. Αντίθετα, το Γ.Ν.Χ. θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του τόσο όσον αφορά τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται, όσο και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Ο κ. Ζεμπίλης, όπως ανέφερε, επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, όπως και με τον Αν. Υπουργό κ. Κοντοζαμάνη, προκειμένου να μεταφέρει τους προβληματισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Πράγματι στην Εύβοια, επισήμανε ο κ. Ζεμπίλης, το Νοσοκομείο Χαλκίδας δίνει επιτυχώς την μάχη κατά της πανδημίας, χάρη στην αυταπάρνηση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει το προσωπικό του, έχοντας περιθάλψει μέχρι σήμερα πολλά περιστατικά από άλλες περιοχές της χώρας. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει με κάθε θυσία, γιατί ουσιαστικά διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος, στον οποίο δεν χωρούν ο λαϊκισμός και η μικροψυχία. Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης υπογράμμισε την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024