Δ. Κουτσούμπας: Νέο χρέος στον ελληνικό λαό από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή πέντε μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ζήτησε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6″ ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

12 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε: άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, εδώ και τώρα υλοποίηση των εμβολιασμών των καθηγητών, την άμεση οργάνωση της αραίωσης των τμημάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά από τον Σεπτέμβριο, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και τη μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονιών καθώς και με την ψυχική υγεία των παιδιών είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ . “Δεν πήρε κανένα ασφαλές μέτρο από την αρχή της χρονιάς, δεν ικανοποίησε το σωστό αίτημα για αραίωση των μαθητών ενώ δεν έδωσε προτεραιότητα στον εμβολιασμό των καθηγητών. Το μόνο μέτρο που πήρε είναι τα self test. Και πάλι πετάει την μπάλα στην ατομική ευθύνη κι επαφίενται όλα στην καλή πρόθεση” υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το δάνειο που πήρε και το νέο χρέος που φορτώνει τον ελληνικό λαό από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ  αποτελούν επί της ουσίας νέο μνημόνιο . “Πάλι ο ελληνικός λαός θα το πληρώσει κι αυτό και βέβαια με το αζημίωτο για τα μεγάλα συμφέροντα διότι η παραμικρή εκταμίευση σημαίνει να πάρει προαπαιτούμενα. Δηλαδή το 8ωρο να γίνει κι επισήμως 10ωρο, η κοινωνική ασφάλιση να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και βεβαίως να πάρει συνδικαλιστικό νόμο και να περιορίσει συνδικαλιστικές πληροφορίες”.

Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024