ΕΚΠΕΦ: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργανώνουν ΟΣΕΤΤΕ και Συνδικάτα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ., Σοφία Ανεστοπούλου. 

28 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

«Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία σήμερα και η σκέψη μας είναι με τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στην παρούσα κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία, όπως ορίζεται στο άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, καθώς το αίτημα για εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας συνιστά κορυφαία προτεραιότητα για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και κύριο μέλημα μίας κοινωνικά δίκαιης πολιτείας, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία στρέφει την προσοχή σε μια ανοιχτή πληγή, αφού οι συνθήκες εργασίας είναι πολλαπλά θανατηφόρες. Περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο παγκοσμίως από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας, δώδεκα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα 50 ημερών, ποσοστό που αποδεικνύει την έλλειψη προστασίας των εργαζομένων αλλά και την ανάγκη αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφαλών και υγειών χώρων εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την προστασία της ζωής των εργαζομένων, προτάσσοντας την πεποίθηση ότι «αξιοπρεπής εργασία είναι η ασφαλής εργασία», συμμετέχει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν ΟΣΕΤΤΕ και Συνδικάτα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ., Σοφία Ανεστοπούλου.

«Εν μέσω των συνεχιζόμενων εξελίξεων που αλλάζουν ριζικά τη φύση και την οργάνωση της εργασίας, αλλά και της επέλασης της υγειονομικής κρίσης από τον covid-19, οφείλουμε όλοι μαζί πολιτεία και κοινωνικοί εταίροι να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας στους χώρους εργασίας προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και την κοινωνίας μας συνολικά», καταλήγει το ΕΚΠΕΦ στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Μαΐου 2024