Γ. Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει άμεσα «Γραφείο Ενημέρωσης» για συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό»

Για παράδειγμα: Τηλεφωνικές γραμμές που θα λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες

14 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Τομεάρχης Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων  Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητά την άμεση δημιουργία «Γραφείου Ενημέρωσης» για συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται  με κορωνοϊό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, οι πολίτες ζουν μέσα στην αγωνία και στον φόβο, που έφερε μαζί της η πανδημία, που μαστίζει τη χώρα πάνω από ένα χρόνο, ενώ πολλοί είτε «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό είτε έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον φονικό ιό μέσα από το οικογενειακό και συγγενικό τους περιβάλλον.

Τονίζεται, επίσης, ότι πολλά από τα θύματα της πανδημίας αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν μέσα στις ειδικές μονάδες που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19 και άλλοι, δυστυχώς μεταφέρθηκαν και δια σωληνώθηκαν στις ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, με την έξαρση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, υπάρχουν όλο και περισσότεροι διασωληνωμένοι, ακόμη και  εκτός ΜΕΘ, με τους συγγενείς και οικείους των ασθενών να έχουν παντελή άγνοια για την πορεία της υγείας των δικών τους ανθρώπων.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας η άμεση δημιουργία  «Γραφείου Ενημέρωσης», για τις οικογένειες των ασθενών του κορωνοϊού, σε κάθε μονάδα COVID, με τηλεφωνικές γραμμές που θα λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, θα γίνουν γνωστές μέσω των ΜΜΕ και θα ενημερώνουν για την πορεία των ασθενών τους οικείους τους, με βάση τα ιατρικά δεδομένα κάθε ασθενούς, στην κάθε ημέρα νοσηλείας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024