Οργή στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για το νέο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

"Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο που τραυματίστηκε και καλεί για μια ακόμη φορά την πολιτεία να επανδρώσει το Σ.ΕΠ.Ε. με επαρκή μόνιμο προσωπικό"

16 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει με ανακοίνωσή του την οργή του για το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χτες το πρωί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Ο άτυχος συνάδελφός μας, εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων, υπέστη κατάγματα σε πόδια και χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πρόκειται για το δεύτερο εργατικό ατύχημα μέσα σε λίγες μέρες στο νομό Φθιώτιδας, γεγονός που αποδεικνύει τις εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και τους ανύπαρκτους μηχανισμούς ελέγχου από την εργοδοσία αλλά και την ίδια την πολιτεία.

Ζητούμε και απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από την κυβέρνηση της χώρας, να  εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους τη σωματική τους ακεραιότητα, την επιστροφή τους στις οικογένειές τους μετά από την εργασία τους, καθώς και την επιβολή κυρώσεων εκεί όπου υπάρχει ολιγωρία και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές.

Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο που τραυματίστηκε και καλεί για μια ακόμη φορά την πολιτεία να επανδρώσει το Σ.ΕΠ.Ε. με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων», σημειώνει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024