Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Δημήτρη Ρίζο

Θερμά συλλυπητήρια...

12 Απριλίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο απρόσμενος θάνατος του Διευθυντή του Λαμιακού Τύπου, Δημήτρη Ρίζου, έχει βυθίσει στο πένθος την κοινωνία της Λαμίας, με συνεργάτες, φίλους και τοπικούς φορείς να στέλνουν συλλυπητήρια μηνύματα για τον χαμό του.

Σπύρος Κωσταράς, πρόεδρος ΔΕΕΠ Φθιώτιδας

“Ο Δημήτρης Ρίζος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της τοπικής κοινωνίας και του νομού Φθιώτιδας. Διακρίνονταν για το ήθος του, τη μετριοπάθεια, την ευγένεια και την μαχητικότητα του. Υπήρξε εκ των συνιδρυτών της εφημερίδας ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στην Δημοσιογραφία και κάνει φτωχότερη την Φθιώτιδα η απώλεια του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.”

Νίκος Σταυρογιάννης

Η απώλεια του Δημήτρη Ρίζου μας κάνει όλους φτωχότερους. 

Ένας αγωνιστής της ζωής και οραματιστής για την ύπαρξη ενός σύγχρονου Περιφερειακού Τύπου, έφυγε σήμερα από κοντά μας. 

Ένας ξεχωριστός φίλος με ανεκτίμητο ήθος και υποδειγματικό, «ντόμπρο» χαρακτήρα, υπηρέτησε την ενημέρωση και την αλήθεια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, «Λαμιακός Τύπος», πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου μας. 

Άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, αγωνίζονταν για την πρόοδο, υπερασπίζοντας πάντα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των ανθρώπων του μόχθου και της προσπάθειας. Ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και ανυποχώρητη πίστη σε αξίες και αρχές. 

Θα λείψει από όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ευθύτητα και την αγωνιστικότητα με την οποία υπερασπίζονταν τα όσα πίστευε.  

Κουράγιο και δύναμη, για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια, στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, στον μονάκριβο γιό του Αλέξανδρο και στον αδερφό του Σπύρο. 

Καλό ταξίδι Τζίμη.”

Μάνος Γέμελος, Γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής

«Ένας αγωνιστής και πρωτεργάτης του Περιφερειακού Τύπου, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Υπηρέτησε την ενημέρωση και την αλήθεια, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, του «Λαμιακού Τύπου» πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μας. Άνθρωπος δημοκρατικός, ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και όρεξη για δημιουργία. Θα τον θυμόμαστε για την ευθύτητα και την αγωνιστικότητα που υπερασπιζόταν τα πιστεύω του. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του.»

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την αναπάντεχη απώλεια του Διευθυντή της εφημερίδας Λαμιακός Τύπος, Δημήτρη Ρίζου.

Ο Δημήτρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, ξεκίνησαν το 1977 από το μικρό τυπογραφείο της Ροζάκη Αγγελή και κατάφεραν, με κόπο και προσωπικές θυσίες, να εκδίδουν σήμερα μια ημερήσια εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην έντυπη δημοσιογραφία αλλά και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζόμενους στο  “Λαμιακό Τύπο”.”

ΠΑΣ Λαμία

«Το ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του εκδότη Δημήτρη Ρίζου, στην οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Ο εκλιπών υπήρξε μαχητής της δημοσιογραφίας, καλός φίλος του ποδοσφαίρου και υποστηρικτής του Συλλόγου, ενώ το δημιούργημά του, ο Λαμιακός Τύπος καλύπτει επί δεκαετίες με συνέπεια και αξιοπιστία το ρεπορτάζ της αγαπημένης ομάδας μας.

Αιωνία του η μνήμη !»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024