Θ. Χειμάρας: «Να μην μείνει χωρίς νερό το χωράφι κανενός αγρότη» (βίντεο)

Περισσότερο ευνοϊκό διακανονισμό των ληξιπροθέσμων οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ, ζητά ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας

8 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, θέτει το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμές οφειλές τους προς τη ΔΕΗ.

Με απόφασή της η ΔΕΗ, από τον Απρίλιο 2020, προβλέπει δύο δυνατότητες διακανονισμού μέσω 18 ή 24 δόσεων, οι οποίες προϋποθέτουν την προκαταβολή του 15% και 20% αντίστοιχα της συνολικής οφειλής.

Ένα χρόνο αργότερα όμως, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και των καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα ζημιώνοντας τον πρωτογενή τομέα, χιλιάδες Έλληνες παραγωγοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει: «Εδώ και ένα χρόνο, οι αγρότες μας δέχονται τεράστιες πιέσεις από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και από τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το μεγάλο κόστος παραγωγής της καλλιεργητικής περιόδου που ξεκινά και η οποία αυξάνει τις ανάγκες για άρδευση, άρα και για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Με ερώτησή μου προς τον ΥΠΕΝ κ. Κώστα Σκρέκα, ζητώ να εξετασθεί η δυνατότητα ενός πιο ευνοϊκού διακανονισμού για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ, με περισσότερες δόσεις και μικρότερες προκαταβολές, σε σχέση με τις 18 και 24 δόσεις με αντίστοιχη προκαταβολή 15% και 20% της οφειλής, που ισχύουν σήμερα.

Για να μπορέσουν όλοι οι αγρότες να διευθετήσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ και κανείς να μην κινδυνεύσει να μείνει χωρίς νερό για τα χωράφια του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024