Ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Νέα στοιχεία με οπτικό υλικό από επιθέσεις και μαρτυρίες για τέσσερα άτομα

8 Απριλίου 2021

του/της Newsroom

Δύο εμπρηστικές ενέργειες που έγιναν την ίδια μέρα και κομβικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι αποτελούν στοιχεία για να προχωρήσει η έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης που παραμένει στο σκοτάδι εδώ και 11 χρόνια. Οι μαρτυρίες στρέφονται γύρω από τέσσερα σχετιζόμενα άτομα που συμμετείχαν στα γεγονότα και στη διάθεση των αρχών υπάρχει οπτικό υλικό που αφορά στις κινήσεις τους μετά τον εμπρησμό της τράπεζας και αποτελούν κλειδί για την εξέλιξη της έρευνας.

Οι ενέργειες των τεσσάρων αφορούν σε δύο επιθέσεις που ακολούθησαν τον εμπρησμό της Marfin, η μία στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Αμαλίας και η δεύτερη στο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο τραγικός απολογισμός του εμπρησμού της Marfin ήταν τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί, εκ των οποίων μία γυναίκα έγκυος, από ασφυξία. Οι δύο κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν σε δίκη τόσο για το έγκλημα στην τράπεζα όσο και για τον εμπρησμό του, παρακείμενου στο υποκατάστημα βιβλιοπωλείου, “Ιανός”, αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων, με τους ίδιους να αρνούνται κάθε κατηγορία σε βάρος τους.

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα, οι υπεύθυνοι της τράπεζας αντιμετώπισαν κατηγορίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, οι τρεις εκ των οποίων καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για τις ίδιες κατηγορίες. Ο εμπρησμός προκλήθηκε από βόμβες μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι κουκουλοφόροι προς το υποκατάστημα, όταν αποκόπηκαν από τη μαζική πορεία κατά του πρώτου Μνημονίου το Μάϊο του 2010.

Πηγή tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024