, ,

Δύο βραβεία απέσπασαν μαθήτριες από την Λιβαδειά στο διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 9ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» τον οποίο διοργανώνει ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Δύο μαθήτριες από τη Λιβαδειά απέσπασαν βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες: Δ. […]

27 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 9ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» τον οποίο διοργανώνει ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Δύο μαθήτριες από τη Λιβαδειά απέσπασαν βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες:

Δ. Επίπεδο Γυμνασίου – Πεζογράφημα
1ο βραβείο: Άννα Παπαχαραλάμπους (ψευδώνυμο: Ανέτα Αυγερινού – σχολείο: 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς) για το πεζογράφημα «Μέρες λοιμού του 2020»

Ειδικοί έπαινοι διάκρισης, Επίπεδο Λυκείου – Ποίηση
2ος ειδικός έπαινος διάκρισης: Μελετίνα Γιοβανούδη (ψευδώνυμο: Μαρμαρυγή– σχολείο: 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς) για το ποίημα «ΗΒΗ»

Η Μελετίνα Γιοβανούδη απέσπασε και πέρυσι στην ίδια κατηγορία “ειδικοί έπαινοι διάκρισης, ποίηση” αλλά για μαθήτριες Γυμνασίου για το ποίημα «Ημιτελής άνθρωπος»

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του 9ου διαγωνισμού ενώ η απονομή των βραβείων θα γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:30. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://www.educircle.gr/pentzikis/ όπου θα αναρτηθεί και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στο κείμενο των αποτελεσμάτων οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του 9ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”, τον οποίο διοργανώνουμε από το σχολικό έτος 2012-2013, έως και σήμερα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κατά την τελευταία διετία και εν μέσω πανδημίας συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότεροι από χίλιοι μαθητές και μαθήτριες, από όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Είχαμε, έτσι, τη χαρά και τη μοναδική εμπειρία να συναντηθούμε με τις σκέψεις και τα όνειρα των μαθητών και μαθητριών, με όσα τους πονούν και όσα τους γεμίζουν ελπίδα, τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τη φλόγα τους για τη ζωή.
Τα κείμενα που κατατέθηκαν προς κρίση διαβάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό από την κριτική επιτροπή και έτσι προχωρήσαμε ομόφωνα στην επιλογή των δώδεκα κειμένων για διάκριση που αφορούν στα επίπεδα Λυκείου και Γυμνασίου (Ποίηση και Πεζογραφία).

Παράλληλα και λόγω του υψηλού επιπέδου των κειμένων που κατατέθηκαν προς κρίση, αποφασίσαμε την απονομή και ειδικών επαίνων διάκρισης ανά επίπεδο σε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024