, ,

Έντονες αντιδράσεις του Ι.Σ. Θήβας για τα «κορωνοπάρτυ» στο κέντρο της Θήβας

Σε μια ιδιαίτερα έντονη ανακοίνωση προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, όπου η Πρόεδρος κ. Φ. Πρωτόπαπα, στηλιτεύει τα «κορωνοπάρτυ» που λαμβάνουν χώρα τις περασμένες ημέρες στο κέντρο της Θήβας. «Κατ΄ αρχήν θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους «Χριστός Ανέστη» με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Θεανθρώπου θα δώσει σε όλους μας τη φώτιση, ώστε να […]

4 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Σε μια ιδιαίτερα έντονη ανακοίνωση προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, όπου η Πρόεδρος κ. Φ. Πρωτόπαπα, στηλιτεύει τα «κορωνοπάρτυ» που λαμβάνουν χώρα τις περασμένες ημέρες στο κέντρο της Θήβας.

«Κατ΄ αρχήν θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους «Χριστός Ανέστη» με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Θεανθρώπου θα δώσει σε όλους μας τη φώτιση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία.

Η πανδημία αυτή έχει αλλάξει τη ζωή μας, επιφέροντας περιορισμούς σε όλες τις δραστηριότητες μας αλλά κυρίως έχει σημαδέψει την κοινωνία με την απώλεια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και το συνάνθρωπό μας να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις και να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας.

Δυστυχώς όμως το φαινόμενο που παρατηρείται από την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ έως και χθες στην πλατεία της Θήβας, κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει. Διότι δεν είναι δυνατό να συνωστίζεται πλήθος κόσμου, και να σερβίρονται ποτά. Αυτά τα δημόσια “κορωνοπάρτυ” αρκούν για την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού με κίνδυνο να επαναφέρουν τους προϊσχύοντες περιορισμούς και ίσως ακόμη πιο αυστηρούς.

Τι συμβαίνει με τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας που είναι εντεταλμένοι για την τήρηση των μέτρων της δημόσιας υγείας; Η αστυνομία παρά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν δεν παρενέβη για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και θα μείνει. Τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να συνεχιστούν. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ- ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και όχι η εξαφάνιση της επιδημίας όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, θα γίνει σταδιακά με τον έλεγχο της πανδημίας.

Η πόλη της Θήβας ζει ένα σφοδρό κύμα της νόσου covid , επομένως τέτοιες άστοχες συγκεντρώσεις θα οδηγήσουν όσους πιθανόν ασθενήσουν στο νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Οι 24 κλίνες covid είναι συνεχώς κατειλημμένες και παρά την ελλιπή στελέχωση του Νοσοκομείου

και τον τεράστιο αγώνα του Υγειονομικού προσωπικού κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολη.

Κατανοούμε ότι όλοι έχουμε κουραστεί, όμως κανείς δεν δικαιούται λόγω κόπωσης, να διακινδυνεύει τις ζωές άλλων ανθρώπων, για λίγες στιγμές καλοπέρασης.

Ως Ιατρικός Σύλλογος, δεχθήκαμε πολλές καταγγελίες και αναφορές για το “κορωνοπάρτυ” στην κεντρική πλατεία της Θήβας, και με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να απευθύνουμε σύσταση προς όλες τις κατευθύνσεις, επιτέλους να δοθεί η δέουσα σημασία στη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας και στην αποφυγή του συνωστισμού.

Ας ελπίσουμε ότι η βελτίωση του καιρού, η αύξηση του εμβολιασμού και ή ατομικής σύνεση και υπευθυνότητα καθενός θα επικρατήσει ώστε να περιορισθεί η πανδημία και να ανακτήσουμε τις ζωές μας κανονικά, με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024