Επίσκεψη του Δημάρχου Λοκρών στα σχολεία για την επανέναρξη των μαθημάτων

Mε κλιμάκιο αιρετών του δήμου...

11 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων των σχολείων στο Δήμο Λοκρών μετά από μια παρατεταμένη περίοδο τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας ο Δήμαρχος Λοκρών και κλιμάκιο αιρετών του Δήμου επισκέφθηκαν τα σχολεία της Αταλάντης για να ευχηθούν καλή επανέναρξη των μαθημάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στη διάρκεια των επισκέψεων οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την άριστη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Παράλληλα, διανεμήθηκαν στους μαθητές αναμνηστικά τετράδια από το Δήμο Λοκρών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Στο πλαίσιο των επισκέψεων δόθηκε η δυνατότητα στους αιρετούς να συνομιλήσουν με τους μαθητές και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για τα πρόσωπα και τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε σχετικά με την έκδοση του επετειακού τετραδίου:

«Το 2021 εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης.

Η ελληνική επανάσταση που ξεκίνησε το 1821 και διήρκεσε μέχρι το 1829 είναι η αφετηρία της σύστασης του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Τιμούμε τους ήρωες του 1821 και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση. Οφείλουμε με περηφάνια να ενθυμούμαστε τους ήρωες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοδύναμη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να εμπνευστούμε από τον αγώνα τους.

Ο Δήμος Λοκρών για να τιμήσει τα 200 χρόνια, προχώρησε στην εκτύπωση αναμνηστικών τετραδίων και στη διανομή τους στους μαθητές των σχολείων μας, για να γνωρίσουν καλύτερα τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λοκρίδα στη διάρκεια της επανάστασης.»

Τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες επισκέψεις θα γίνουν και σε άλλα σχολεία του Δήμου Λοκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024