Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Αθανάσιο Διάκο & στη συμμετοχή στον Αγώνα του Ιερού Κλήρου της Φθιώτιδος

Από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Μαΐου

14 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«Ο ΕΘΝΙΚΟ – ΑΠΕΛΕΥΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 έως και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Λαμία), χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά σε παγκόσμια εμβέλεια, ραδιοφωνικά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm)  και διαδικτυακά μέσω του επίσημου ιστότοπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr. και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Την έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο οποίος εκτός απροόπτου θα αφιχθεί την Παρασκευή το απόγευμα στη Λαμία.

Κεντρικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, θα είναι ο Εξοχώτατος τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας υπό των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Γλυφάδος κ. Αντωνίου και του επιχώριου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής οι Σεβασμιώτατοι Άγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς θα καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024