Επιβλήθηκαν πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φθιώτιδας για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο

Ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση κάθε χρήσης φωτιάς από 1η Μαΐου 2021 που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος.

6 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση κάθε χρήσης φωτιάς από 1η Μαΐου 2021 που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος.

Το ένα Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (06-05-2021) ύψους 200 ευρώ για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, σε κάτοικο της Κοινότητας Κόμματος του Δήμου Λαμιέων. Ο συγκεκριμένος άναψε φωτιά για να καθαρίσει χώρο πλησίον της οικίας του με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.

Στο συμβάν επενέβη άμεσα η Πυροσβεστική με δύο (2) οχήματα και πέντε (5) άνδρες.

Το άλλο Διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 200 ευρώ επεβλήθη την ίδια μέρα στην Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Δομοκού πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου. Και σε αυτή την περίπτωση επενέβη η Πυροσβεστική με δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) άνδρες.

«Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι από 1η Μαΐου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβάλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την Νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο», τονίζει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και ενημερώνει ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας θα βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση με καθημερινούς ελέγχους από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια, επιβάλλοντας στους παραβάτες τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024