Γιώτα Πούλου : Χωρίς εργάτες γης αφήνει η κυβέρνηση τον αγροτικό τομέα!

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Βοιωτία , Γιώτα Πούλου, μαζί με ακόμα 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή με θέμα τις αγροτικές περιοχές της χώρας που έχουν μείνει χωρίς εποχικούς εργάτες. ΄΄Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Β. Κόκκαλη, ζητώντας από τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, […]

31 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Βοιωτία , Γιώτα Πούλου, μαζί με ακόμα 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή με θέμα τις αγροτικές περιοχές της χώρας που έχουν μείνει χωρίς εποχικούς εργάτες.

΄΄Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Β. Κόκκαλη, ζητώντας από τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, και Μετανάστευσης, να εξηγήσουν γιατί οι αγροτικές περιοχές της χώρας έχουν μείνει χωρίς εποχικούς εργάτες!
Κάθε χρόνο, οι καλλιεργητές που χρειάζονται εργατικά χέρια, καταθέτουν αιτήσεις μετάκλησης εργατών γης για εποχική εργασία. Φέτος, όμως, οι αιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν, γιατί οι καλλιεργητές δεν διαθέτουν την απαραίτητη δήλωση ΟΣΔΕ!
Αυτό συμβαίνει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού καθυστέρησε απελπιστικά η έναρξη υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ…
Την περίοδο αυτή, όμως, που κορυφώνονται οι εργασίες στα χωράφια, κάθε χαμένη ημέρα εργασίας, έχει καταστροφικές συνέπειες για την ποιότητα και την απόδοση των προϊόντων!
Η προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα των συναρμόδιων Υπουργών να συνεργαστούν για να λύσουν το γραφειοκρατικό πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, έχει οδηγήσει τους καλλιεργητές σε απόγνωση!
Η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει άμεσα για να έρθουν έγκαιρα και με ασφάλεια οι εποχικοί εργάτες. Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να περιμένει!΄΄
Γιώτα Πούλου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024