Η Ελληνική Λύση για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Βόρειας Εύβοιας

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος

Ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου:

“Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με προτάσεις Δημοτών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σχετικά με εναλλακτικές μορφές παροχής υπηρεσιών στους ταξιδιώτες, ο ιαματικός τουρισμός της εν λόγω Λουτρόπολης, καθώς και το ψυχαγωγικό του μέρος είναι το ζητούμενο, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Η χωροθέτηση, επίσης, η χάραξη και η σήμανση των μονοπατιών του Τελέθριου Όρους μπορούν να προωθήσουν τον αλπινισμό, την παραδοσιακή αναρρίχηση και την τεχνική κατάβαση σε δύσκολα σημεία του. Προωθητικά για τον τουρισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει και η αντίστοιχη ενημέρωση ιστορικού περιεχομένου στα σημεία, που είναι πλησίον της περιοχής, όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Πτυχές μιας ουσιαστικής και επικείμενης τουριστικής προβολής της Βόρειας Εύβοιας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και η ανάπτυξη του ιστορικού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού αλλά και του αλιευτικού τουρισμού της, παράλληλα με τον καταδυτικός τουρισμό. Ως κατεξοχήν περιοχές για τους λάτρεις της κατάδυσης ενδείκνυνται οι Ροβιές, οι Ωρεοί και τα Λιχαδονήσια. Στο χώρο των δύο πρώτων, ο υποθαλάσσιος επισκέπτης θα μπορούσε να δει τα αποτελέσματα του φοβερού σεισμού, ο οποίος δημιούργησε το ρήγμα της Αταλάντης αλλά και το τεράστιο για την περιοχή τσουνάμι. Αυτό καταπόντισε, όπως γνωρίζουμε, τμήμα της ξηράς και ειδικά, την πόλη των αρχαίων Ροβιών αλλά και το παραθαλάσσιο τείχος των Ωρεών, με εκατοντάδες οικίες, το 426 π.Χ., βάσει της σχετικής εξιστόρησης του εν λόγω κατακλυσμού από τον Θουκυδίδη και τον Στράβωνα. Στα δε Λιχαδονήσια, εκτός από τις εικαστικές επινοήσεις της φύσης στον πλούσιο βυθό τους, ο καταδύτης μπορεί να απολαύσει και ενδιαφέροντα ναυάγια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιο σχεδιασμό και σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αναπτυχθούν και να προωθηθούν, υπέρ της τουριστικής ανάδειξης της Βόρειας Εύβοιας;”

Η απάντηση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: 

“Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3117/7.1.2021 Ερώτησης του Βουλευτή, κ. Κυριάκου Βελόπουλου, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τα ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, την οριοθέτηση και σήμανση των μονοπατιών στο Τελέθριο Όρος και τις προσφερόμενες περιοχές για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Στις αναφερόμενες στην ερώτηση θαλάσσιες περιοχές των Ωρεών και των Ροβιών δεν υφίστανται κηρυγμένοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι ή γνωστές εντοπισμένες αρχαιότητες. Συνεπώς δεν υφίστανται σήμερα περιορισμοί, από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας, στην καταδυτική δραστηριότητα στους Ωρεούς και τις Ροβιές για την υποβρύχια παρατήρηση των επιπτώσεων των γεωλογικών φαινομένων που έχουν λάβει χώρα στις περιοχές αυτές.

Όσον αφορά στη θαλάσσια περιοχή των Λιχαδονήσων, τμήμα αυτής εντάσσεται στην κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του ακρωτηρίου «Κήναιον» και των Λιχαδονήσων Γουβών Ευβοίας (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/5563/282/03.01.1996, ΦΕΚ 553/Δ/27.05.1996). Η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων έχει εξετάζει και γνωμοδοτεί σε αιτήματα καταδυτικής δραστηριότητας αναψυχής στην ανωτέρω περιοχή.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η διενέργεια καταδυτικών επισκέψεων σε σύγχρονα ναυάγια στα Λιχαδονήσια, που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ”.

Η απάντηση από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη:

“Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής της Κ.Ο. της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας έγκειται στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο και ασφαλή προορισμό, ιδανικό για επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, μέσω των οποίων προσφέρονται στον ταξιδιώτη αυθεντικές, βιωματικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες τόσο στην νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κύριο στόχο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού καταρτίζει σχέδια τεκμηριωμένων προτάσεων για την ανάπτυξη μιας σειράς ειδικών μορφών όπως, μεταξύ άλλων, του ιαματικού, του αναρριχητικού, του συνεδριακού, του καταδυτικού, του θαλάσσιου/ παράκτιου, του ορεινού, του ποδηλατικού τουρισμού, της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, του αθλητικού τουρισμού και των αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής, αλλά και του προσβάσιμου τουρισμού και ΑμεΑ, του τουρισμού τρίτης ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί προγράμματα προώθησης εσωτερικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν επίσης συσταθεί ομάδες εργασίας για τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας, αλλά και τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει με σκοπό την ανάπτυξη, οργάνωση και εποπτεία δραστηριοτήτων αναψυχής και επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση πλαισίου κανόνων ασφαλείας που αφορούν το θεματικό τουρισμό – ειδικές μορφές τουρισμού, ούτως ώστε να επιτυγχάνονται οι απώτεροι στρατηγικοί σκοποί του Υπουργείου, όπως η ικανοποίηση των επισκεπτών-τουριστών μέσω των αυθεντικών βιωματικών εμπειριών θεματικού τουρισμού, η αύξηση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών βάσει της αρχής της αειφορίας. Ειδικότερα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού υπάρχει ήδη το πλαίσιο του ν. 4688/20 (Α’101) στο πρώτο μέρος του οποίου προβλέπονται ειδικότερες ρυθμίσεις για την εν λόγω μορφή τουρισμού.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο, αποτελεί έργο που συνδέεται με την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης μέσω της επιδότησης διακοπών ως βασικού πυλώνα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού και επανεκκίνησης της οικονομίας. Το Πρόγραμμα, το οποίο παρατάθηκε και για το έτος 2021 στοχεύει μεταξύ άλλων και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού ανάλογα με τον προορισμό καθώς η αξιοποίηση των vouchers που έχουν ήδη διανεμηθεί στους δικαιούχους για χρήση μέσω τουριστικών γραφείων, προϋποθέτει το συνδυασμό δύο τουλάχιστον υπηρεσιών που θα συνθέτουν το τουριστικό πακέτο (κατάλυμα και εισιτήρια σε κέντρο λουτροθεραπείας, μετακίνηση με τουριστικό λεωφορείο και κατάλυμα, κατάλυμα και είσοδος σε χιονοδρομικό κέντρο, κατάλυμα και ξενάγηση σε χώρο πολιτισμού κ.ο.κ.)

Τέλος, αναφορικά με την προβολή της Βόρειας Εύβοιας, επισυνάπτεται το με αριθμό 122/21.01.2021 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προβολής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) προς ενημέρωση”.

Η απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη:

“Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού δημιούργησε πρωτοφανείς συνθήκες έκτακτης ανάγκης, πλήττοντας καίρια όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα τον τουρισμό.

Η αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας ήταν άμεση, τόσο για τον περιορισμό της πανδημίας, όσο και για τη διαμόρφωση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για κάθε είδους τουριστική υπηρεσία και δραστηριότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών, καθώς και των επισκεπτών με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Η προβολή των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συμπεριλαμβάνεται στην στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του EOT και αναμένεται να ενισχυθεί το 2021 και τα επόμενα χρόνια, για την προβολή στο διεθνές και εγχώριο καταναλωτικό κοινό, των πολλαπλών και διαφορετικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο EOT υλοποιούν την διαφημιστική προβολή του τουριστικού branding της χώρας μας και των θεματικών μορφών τουρισμού, προβάλλοντας όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Παράλληλα μέσω των προγραμμάτων των Υπηρεσιών εξωτερικού του EOT, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του portal του EOT “visitgreece.gr”, εξειδικεύεται η προβολή των επιμέρους περιοχών της χώρας μας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Βόρεια Εύβοια.

Σημειώνουμε ότι στην προβολή του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής, σημαντικό ρόλο έχουν και τα προγράμματα τουριστική προβολής που καταρτίζουν και υλοποιούν ετησίως οι Περιφέρεις της χώρας μας”.

Ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου:

“Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με προτάσεις Δημοτών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σχετικά με εναλλακτικές μορφές παροχής υπηρεσιών στους ταξιδιώτες, ο ιαματικός τουρισμός της εν λόγω Λουτρόπολης, καθώς και το ψυχαγωγικό του μέρος είναι το ζητούμενο, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Η χωροθέτηση, επίσης, η χάραξη και η σήμανση των μονοπατιών του Τελέθριου Όρους μπορούν να προωθήσουν τον αλπινισμό, την παραδοσιακή αναρρίχηση και την τεχνική κατάβαση σε δύσκολα σημεία του. Προωθητικά για τον τουρισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει και η αντίστοιχη ενημέρωση ιστορικού περιεχομένου στα σημεία, που είναι πλησίον της περιοχής, όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Πτυχές μιας ουσιαστικής και επικείμενης τουριστικής προβολής της Βόρειας Εύβοιας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και η ανάπτυξη του ιστορικού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού αλλά και του αλιευτικού τουρισμού της, παράλληλα με τον καταδυτικός τουρισμό. Ως κατεξοχήν περιοχές για τους λάτρεις της κατάδυσης ενδείκνυνται οι Ροβιές, οι Ωρεοί και τα Λιχαδονήσια. Στο χώρο των δύο πρώτων, ο υποθαλάσσιος επισκέπτης θα μπορούσε να δει τα αποτελέσματα του φοβερού σεισμού, ο οποίος δημιούργησε το ρήγμα της Αταλάντης αλλά και το τεράστιο για την περιοχή τσουνάμι. Αυτό καταπόντισε, όπως γνωρίζουμε, τμήμα της ξηράς και ειδικά, την πόλη των αρχαίων Ροβιών αλλά και το παραθαλάσσιο τείχος των Ωρεών, με εκατοντάδες οικίες, το 426 π.Χ., βάσει της σχετικής εξιστόρησης του εν λόγω κατακλυσμού από τον Θουκυδίδη και τον Στράβωνα. Στα δε Λιχαδονήσια, εκτός από τις εικαστικές επινοήσεις της φύσης στον πλούσιο βυθό τους, ο καταδύτης μπορεί να απολαύσει και ενδιαφέροντα ναυάγια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιο σχεδιασμό και σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αναπτυχθούν και να προωθηθούν, υπέρ της τουριστικής ανάδειξης της Βόρειας Εύβοιας;”

Η απάντηση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: 

“Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3117/7.1.2021 Ερώτησης του Βουλευτή, κ. Κυριάκου Βελόπουλου, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τα ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, την οριοθέτηση και σήμανση των μονοπατιών στο Τελέθριο Όρος και τις προσφερόμενες περιοχές για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Στις αναφερόμενες στην ερώτηση θαλάσσιες περιοχές των Ωρεών και των Ροβιών δεν υφίστανται κηρυγμένοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι ή γνωστές εντοπισμένες αρχαιότητες. Συνεπώς δεν υφίστανται σήμερα περιορισμοί, από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας, στην καταδυτική δραστηριότητα στους Ωρεούς και τις Ροβιές για την υποβρύχια παρατήρηση των επιπτώσεων των γεωλογικών φαινομένων που έχουν λάβει χώρα στις περιοχές αυτές.

Όσον αφορά στη θαλάσσια περιοχή των Λιχαδονήσων, τμήμα αυτής εντάσσεται στην κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του ακρωτηρίου «Κήναιον» και των Λιχαδονήσων Γουβών Ευβοίας (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/5563/282/03.01.1996, ΦΕΚ 553/Δ/27.05.1996). Η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων έχει εξετάζει και γνωμοδοτεί σε αιτήματα καταδυτικής δραστηριότητας αναψυχής στην ανωτέρω περιοχή.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η διενέργεια καταδυτικών επισκέψεων σε σύγχρονα ναυάγια στα Λιχαδονήσια, που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ”.

Η απάντηση από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη:

“Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής της Κ.Ο. της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας έγκειται στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο και ασφαλή προορισμό, ιδανικό για επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, μέσω των οποίων προσφέρονται στον ταξιδιώτη αυθεντικές, βιωματικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες τόσο στην νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κύριο στόχο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού καταρτίζει σχέδια τεκμηριωμένων προτάσεων για την ανάπτυξη μιας σειράς ειδικών μορφών όπως, μεταξύ άλλων, του ιαματικού, του αναρριχητικού, του συνεδριακού, του καταδυτικού, του θαλάσσιου/ παράκτιου, του ορεινού, του ποδηλατικού τουρισμού, της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, του αθλητικού τουρισμού και των αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής, αλλά και του προσβάσιμου τουρισμού και ΑμεΑ, του τουρισμού τρίτης ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί προγράμματα προώθησης εσωτερικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν επίσης συσταθεί ομάδες εργασίας για τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας, αλλά και τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει με σκοπό την ανάπτυξη, οργάνωση και εποπτεία δραστηριοτήτων αναψυχής και επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση πλαισίου κανόνων ασφαλείας που αφορούν το θεματικό τουρισμό – ειδικές μορφές τουρισμού, ούτως ώστε να επιτυγχάνονται οι απώτεροι στρατηγικοί σκοποί του Υπουργείου, όπως η ικανοποίηση των επισκεπτών-τουριστών μέσω των αυθεντικών βιωματικών εμπειριών θεματικού τουρισμού, η αύξηση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών βάσει της αρχής της αειφορίας. Ειδικότερα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού υπάρχει ήδη το πλαίσιο του ν. 4688/20 (Α’101) στο πρώτο μέρος του οποίου προβλέπονται ειδικότερες ρυθμίσεις για την εν λόγω μορφή τουρισμού.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο, αποτελεί έργο που συνδέεται με την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης μέσω της επιδότησης διακοπών ως βασικού πυλώνα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού και επανεκκίνησης της οικονομίας. Το Πρόγραμμα, το οποίο παρατάθηκε και για το έτος 2021 στοχεύει μεταξύ άλλων και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού ανάλογα με τον προορισμό καθώς η αξιοποίηση των vouchers που έχουν ήδη διανεμηθεί στους δικαιούχους για χρήση μέσω τουριστικών γραφείων, προϋποθέτει το συνδυασμό δύο τουλάχιστον υπηρεσιών που θα συνθέτουν το τουριστικό πακέτο (κατάλυμα και εισιτήρια σε κέντρο λουτροθεραπείας, μετακίνηση με τουριστικό λεωφορείο και κατάλυμα, κατάλυμα και είσοδος σε χιονοδρομικό κέντρο, κατάλυμα και ξενάγηση σε χώρο πολιτισμού κ.ο.κ.)

Τέλος, αναφορικά με την προβολή της Βόρειας Εύβοιας, επισυνάπτεται το με αριθμό 122/21.01.2021 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προβολής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) προς ενημέρωση”.

Η απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη:

“Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού δημιούργησε πρωτοφανείς συνθήκες έκτακτης ανάγκης, πλήττοντας καίρια όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα τον τουρισμό.

Η αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας ήταν άμεση, τόσο για τον περιορισμό της πανδημίας, όσο και για τη διαμόρφωση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για κάθε είδους τουριστική υπηρεσία και δραστηριότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών, καθώς και των επισκεπτών με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Η προβολή των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συμπεριλαμβάνεται στην στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του EOT και αναμένεται να ενισχυθεί το 2021 και τα επόμενα χρόνια, για την προβολή στο διεθνές και εγχώριο καταναλωτικό κοινό, των πολλαπλών και διαφορετικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο EOT υλοποιούν την διαφημιστική προβολή του τουριστικού branding της χώρας μας και των θεματικών μορφών τουρισμού, προβάλλοντας όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Παράλληλα μέσω των προγραμμάτων των Υπηρεσιών εξωτερικού του EOT, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του portal του EOT “visitgreece.gr”, εξειδικεύεται η προβολή των επιμέρους περιοχών της χώρας μας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Βόρεια Εύβοια.

Σημειώνουμε ότι στην προβολή του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής, σημαντικό ρόλο έχουν και τα προγράμματα τουριστική προβολής που καταρτίζουν και υλοποιούν ετησίως οι Περιφέρεις της χώρας μας”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *