Η Κορύφωση των Παθών του Κυρίου μας στην Ι.Μητρόπολη Χαλκίδος

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm)

1 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με την παρουσία των επιτρεπομένων πιστών, εορτάσθηκαν με κατάνυξη τα μεγάλα γεγονότα του Θείου Δράματος την Μεγάλη Πέμπτη 29 και την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία των Παθών, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας και τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιερά Ακολουθία στον παρακάτω σύνδεσμο: Ακολουθία των Αγίων Παθών – Μεγάλη Πέμπτη Εσπέρας (Όρθρος Μεγ. Παρασκευής) 29-4-2021

Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, όπου συμπροσευχήθηκε από του Ιερού Βήματος κατά τις Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, τις οποίες τέλεσαν οι  Ιερείς του Ναού και εν συνεχεία χοροστάτησε και ομίλησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, με την συντεταγμένη με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας παρουσία και την συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα. Για να παρακολουθήσετε τις ιερές Ακολουθίες επιλέξτε τον σύνδεσμο Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών & ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως – Μεγάλη Παρασκευή Πρωί 30-4-2021

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, συμμετεχόντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος και Αιμιλιανού Χρήστου-προϊσταμένου της Ενορίας και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα, ενώ στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου χοροστάτησε, ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η καθιερωμένη Λιτανεία του Επιταφίου ανά τας οδούς της Πόλεως και η  συγκέντρωση Επιταφίων των Ενοριών της Πόλεως στην Παραλία της δεν πραγματοποιήθηκε φέτος, λόγω της ισχύος των εκτάκτων υγειονομικών μέτρων, αλλά το ιερό κουβούκλιο περιεφέρθη πέριξ του Ιερού Ναού και στα προπύλαια του ο Σεβασμιώτατος με το περί αυτόν ιερατείο ανέπεμψαν Δέηση, ενώ, πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε ενισχυτικά και διδακτικά στους πιστούς με αφόρμηση την θανάτωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την νίκη του κατά του θανάτου, ενώ ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουμε το Πάσχα ως φίλοι του Χριστού.

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024