Κάλεσμα Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση στην ψήφο των αποδήμων

"Εμείς θέλουμε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού να είναι ισότιμη και να προσμετράτε στο εκλογικό αποτέλεσμα"

26 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ανοικτός να ξεκινήσει άμεσα, νέα συζήτηση πάνω σε τεχνικά ζητήματα για την ψήφο των απόδημων, με την προϋπόθεση να κάνει δεκτό η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η ψήφος τους θα είναι ισότιμη και θα προσμετράτε στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εμείς θέλουμε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού να είναι ισότιμη και να προσμετράτε στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα αν θα γίνει η εκλογή των εκπροσώπων των αποδήμων με λίστα, αν θα είναι επικρατείας ή θα εκλεγούν με λίστα και με τι αναλογία, μπαίνουν στο πλαίσιο μιας τεχνικής συζήτησης την οποία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα και θα είμαι απολύτως ανεκτικός για να διαμορφώσουμε αυτού του τύπου συναίνεση. Όμως, δεν πρόκειται να παίξουμε με ίσως ή αλλά. Θέλουμε καθαρές κουβέντες . Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, απευθύνομε σε αυτόν και μόλις κάνει δεκτές τις δύο αυτές προϋποθέσεις ξεκινά αμέσως η τεχνική συζήτηση για τα πάντα την οποία μπορούμε να την κάνουμε άνετα».

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με την πρόταση του κ. Βορίδη και τις προϋποθέσεις που έθεσε, ωστόσο όπως είπε, το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, παραβιάζει την ισότιμη ψήφο για αυτό και το κόμμα του το καταψηφίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024