Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών

4 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα εορτασμού και απόδοσης τιμής στις διαχρονικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανά την υφήλιο, που αγωνίστηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές. Μια κορυφαία στιγμή στην παγκόσμια ιστορία του εργατικού κινήματος.

Αυτούς τους αγώνες τιμούμε σήμερα, ενώ στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους εργαζόμενους, ειδικά κατά την πολύμηνη, πρωτοφανή παγκόσμια δοκιμασία του κορωνοϊού, που για πάνω από ένα χρόνο τώρα, βιώνει και η χώρα μας. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και, αμέσως μετά, μερίμνησε για τη στήριξη των εργαζόμενων και των εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση.

Άπλωσε «δίχτυ προστασίας» στη συντριπτική πλειονότητα των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και ενίσχυσε την κοινωνική συνοχή, συγκρατώντας, στο βαθμό του εφικτού, τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Πλέον η χώρα μας έχει εισέλθει στη φάση σταδιακής επανεκκίνησης των περισσοτέρων κλάδων της οικονομίας. Με σύμμαχο τους εμβολιασμούς και την υπεύθυνη συμπεριφορά των συμπολιτών μας, η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον ορατή.

Ως Κυβέρνηση, συνεχίζουμε την προσπάθεια, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της πατρίδας μας, με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα, και με σύμμαχο τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να οδηγήσουμε με ασφάλεια την Ελλάδα στη μετά-κορωνοϊό εποχή, θέτοντας στέρεες βάσεις για μια οικονομία πιο ισχυρή, παραγωγική και ανθεκτική, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους πιο προστατευμένους, καταρτισμένους και κατάλληλα «εξοπλισμένους» για τις νέες συνθήκες της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024