Ο Θέμης Χειμάρας με την Αντιπρόεδρο της ΕΕ Margrethe Vestager για την ψηφιακή μετάβαση (βίντεο)

Η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού ως αρμόδια για «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή».

17 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

O Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, εισηγητής στην κοινή συνεδρίαση με θέμα: «Ένα ανοιχτό, δίκαιο και ανταγωνιστικό ψηφιακό μέλλον για τους Ευρωπαίους», που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Margrethe Vestager υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το Βήμα της Βουλής:

«Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα ψηφιακής προόδου! Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στην ειδική συνεδρίαση με προσκεκλημένη την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ κα Margrethe Vestager, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην τεράστια προσπάθεια που συντελείται από την Κυβέρνηση για την ψηφιακή μετάβαση του κράτους. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας, προχωρήσαμε σε πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις όπως η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημοσίου gov.gr και η ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τα δίκτυα 5G, αφήνοντας πίσω τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία στις ουρές των υπηρεσιών. Επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην οικονομία, στην υγεία, στην εργασία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις ανοίγοντας παράθυρο στο μέλλον. Μαζί με τις δράσεις των 2,2 δις ευρώ που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» για την ψηφιακή μετάβαση, η χώρα μας σηματοδοτεί μια ανανεωμένη, δυναμική και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις εξελίξεις και είναι πανέτοιμη, μαζί με την Ευρώπη, για την ψηφιακή εποχή!».

Ολόκληρη η ομιλία του Βουλευτή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024