Προχωρά το έργο Δωρεάν ίντερνετ στα χωριά των Αγράφων

Μπορούν να "σερφάρουν" 7 χωριά των Αγράφων...

5 Μαΐου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Όλο και περισσότερο αυξάνονται τα χωριά των Αγράφων που αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δημοτών.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μία υπόσχεση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη προς τους δημότες του. Μέχρι στιγμής οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε Ραπτόπουλο, Βαλαώρα, Γρανίτσα, Παλαιοκατούνα, Φραγκίστα, Κερασοχώρι και Κρεντη μπορούν να “σερφάρουν”, να ενημερώνονται και να επικοινωνούν πάντα και παντού έχοντας την δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν και αυτόματα χωρίς να χρειάζονται κωδικοί ή άλλα προσωπικά στοιχεία και με ασφάλεια σε κεντρικά σημεία των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων.

Το ίντερνετ αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για όλους και φυσικά η ύπαρξή του κρίνεται απαραίτητη, για την αναζήτηση πληροφοριών για μικρούς και μεγάλους. Πλέον οι κάτοικοι των Αγράφων αποκτούν το αγαθό αυτό που διαθέτουν και άλλοι δήμοι της χώρας.

Ο κ. Καρδαμπίκης στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής για το θέμα: «Η υπόσχεσή μας να δοθεί λύση στο πρόβλημα  σύνδεσης των χωριών μας στο διαδίκτυο, προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς λόγω και της αναγκαιότητας της τηλεκπαίδευσης των μαθητών. Απομένουν λίγα χωριά ακόμα για να καλυφθούν. Μετά το διαδίκτυο μια άλλη δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα με την δωρεά χρήση Wifi αρχικά στις πλατείες των μεγάλων χωριών. Τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί στα Άγραφα και σιγά σιγά και σε άλλα χωριά σε συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024