,

Π.Στ.Ε. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων έργων και του Ράλι Ακρόπολις

Στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτήσεις νέων έργων και δράσεων απασχόλησαν την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης. Προ ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, όπως και το σχέδιο νόμου: «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών […]

12 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτήσεις νέων έργων και δράσεων απασχόλησαν την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Προ ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, όπως και το σχέδιο νόμου: «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2021, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν δράσεις, έργα και μελέτες, όπως:

  • ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΥΛΙΔΕΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, προϋπολογισμού 76.840 €.
  • ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, προϋπολογισμού 74.400 €.
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ:  ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ, προϋπολογισμού 24.000 €.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022, από 600.000 € σε 800.000 €.
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ “ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΔΕΛΦΩΝ”, προϋπολογισμού 40.000 €.
  • ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, προϋπολογισμού 200.000 €.

Ακόμη συζητήθηκε και εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης με ειδικές παρατηρήσεις σχετικές με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Προχωρήσαμε σήμερα σε καίριες παρεμβάσεις επί του Τεχνικού Προγράμματος, ώστε να εντάξουμε δράσεις, έργα και μελέτες, με μικρό προϋπολογισμό, αλλά με τεράστια αξία για τη Στερεά Ελλάδα.

»Ξεχωρίζω την αύξηση κατά 33% της δαπάνης για το πρόγραμμα σίτισης μαθητών στις 800.000 ευρώ, τη συμμετοχή μας στη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου Δελφών και φυσικά τη χρηματοδότηση του Ράλι Ακρόπολις.

»Θέλω, ακόμη να γνωστοποιήσω με χαρά, τη νέα παρέμβασή μας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδας. Παρέμβαση, η οποία έρχεται σε συνέχεια του προς άμεση εκτέλεση έργου παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου, με σκοπό την ενοποίηση, προστασία και ανάδειξη του σημείου».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβούλιου. Αποτέλεσμα της υπεύθυνης στάσης όλων ήταν η ολοκλήρωση μιας ακόμη παραγωγικής συνεδρίασης. Μέσα από τη σύνθεση των απόψεων και τη δημιουργική διαφωνία των μελών του σώματος, προωθούμε τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024