, ,

Συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς είχε η Γ. Πούλου

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ανεργία, την έλλειψη ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και, μεταξύ άλλων, την έλλειψη στοχευμένων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας. Η ανακοίνωση […]

10 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ανεργία, την έλλειψη ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και, μεταξύ άλλων, την έλλειψη στοχευμένων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση της κ. Πούλου:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο κ. Κ. Κολιούση, Γ.Γ. κ. Γ. Αγγελόπουλο και τα μέλη της Διοίκησης κ.κ Σ. Παπαδημητρίου, Γ. Πελέκη και Χ. Καρβούνη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς.

Αναφερθήκαμε στην ενωτική, μαζική και πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαΐου για την Εργατική Πρωτομαγιά, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια Σωματεία της Επαρχίας Λιβαδειάς.

Συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της έλλειψης ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), την έλλειψη στοχευμένων μέτρων προστασίας από τον covid 19 στους χώρους εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και κλαδικών συμβάσεων, τις αυθαίρετες απολύσεις κ.α.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική και οικονομική περίοδο, στρέφεται εναντίον τους με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει αφού καταλύει βασικά κεκτημένα διαχρονικά εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, και ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες τους.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στις «απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις» και τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Καλεί σε ενωτική συστράτευση τους εργαζόμενους/ες και όλη την ελληνική κοινωνία και δηλώνει ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ώστε να μη θεσμοθετηθούν και εφαρμοσθούν!

Δήλωσα την συμπαράστασή μου στα δίκαια αιτήματά τους και ό,τι θα συμβάλλω με κάθε τρόπο στην ανάδειξή τους στη Βουλή και στη κοινωνία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024