Γουίλιαμ και Χάρι για «παραπλανητικές» μεθόδους του Μάρτιν Μπασίρ

Η έρευνα του BBC ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο

21 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Oι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν δηλώσεις μετά το πόρισμα από την έρευνα του δικαστή Τζον Ντάισον, (John Dyson)ο οποίος διαπίστωσε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν «δόλιες».

Η έρευνα του BBC ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με επικεφαλής τον δικαστή Τζον Ντάισον, μετά από τους ισχυρισμούς του αδελφού της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ότι πλαστά μέσα χρησιμοποιήθηκαν για να πάρει ο Μάρτιν Μπασίρ τη συγκεκριμένη συνέντευξη από την Νταϊάνα.

Στις 20 Νοεμβρίου του 1995, η Νταϊάνα είπε μπροστά σε 23 εκατομμύρια τηλεθεατές ότι «Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα». Παραδέχτηκε ότι ήταν άπιστη και ότι είχε απατήσει τον σύζυγό της με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

«Ναι, τον λάτρευα», είπε. «Ήμουν ερωτευμένη μαζί του». Είχε ακόμα αμφισβητήσει την καταλληλότητα του Κάρολου να γίνει βασιλιάς, και είχε μιλήσει για τις διατροφικές διαταραχές που βίωνε κατά τη διάρκεια του γάμου της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας αναφερόταν δημοσίως σε πολύ προσωπικά θέματα γεγονός που οδήγησε την Βασίλισσα Ελισάβετ να επισπεύσει την έκδοση του διαζυγίου.

Το πόρισμα του λόρδου Ντάισον καταλήγει στο ότι ο Μπασίρ ανέπτυξε «δόλια συμπεριφορά» για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη, με «σοβαρή παραβίαση» των κανόνων δεοντολογίας του BBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024
16 Απριλίου 2024
15 Απριλίου 2024