Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων

Για το σχολικό έτος 2021-2022

25 Μαΐου 2021

του/της Newsroom

Ξεκίνησαν από 24 Μαΐου 2021 οι εγγραφές στους ανακαινισμένους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων για το επόμενο σχολικό έτος και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25η Ιουνίου 2021.

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων υπενθυμίζεται ότι οι δομές του Δήμου συμμετέχουν στη δράση του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», οι αιτήσεις της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που είναι γεννημένα από 01-01-2018 έως και 31-03-2020 και πιο συγκεκριμένα: Στα βρεφικά τμήματα έχουν τα βρέφη που γίνονται 18 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών, ενώ στα νηπιακά τμήματα έχουν όλα τα παιδιά που γίνονται 2,5 ετών ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της αναγκαιότητας λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της  διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δύναται να γίνει:

  • Είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων-κηδεμόνων κατόπιν συνεννόησης με τον Σταθμό για συνάντηση με ραντεβού από 08:00 πμ – 14:00 μμ κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφών και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας,
  • είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε σχολείου.
  • Για όσους δεν επιθυμούν κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Σταθμό ενδιαφέροντος, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαμιέων στο ισόγειο της οδού Φλέμιγκ& Ερυθρού Σταυρού, Λαμία, 35131 έως και τις 30 Ιουνίου.

Οι ανακαινισμένοι Σταθμοί, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι τους (στους οποίους ολοκληρώνονται εντός των καλοκαιρινών μηνών οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εγκατάστασης παιχνιδιών που αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών που φιλοξενούν), πληρούν τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, ώστε οι ήδη παρεχόμενες από τους Σταθμούς μας υπηρεσίες (πχ παιδίατρος, γυμναστής, μουσικός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός) να εμπλουτιστούν. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερωθείτε με κάθε πρόσφορο τρόπο, όταν αυτές τελεσφορήσουν (πχ σχολικό λεωφορείο, λογοθεραπευτής).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με τον Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό του Δήμου που επιθυμούν.

Δικαιολογητικά εγγραφών

  1. Αίτηση γονέα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.
  2. Βεβαίωση εργοδότη και για τους δύο γονείς ή αποδεικτικό ότι πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).
  3. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
  4. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο και φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΝΗΠΙΟΥ

  1. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος. Για τα βρεφικά τμήματα η επιλογή θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και βάσει μοριοδότησης.

Δικαιολογητικά επανεγγραφών

  1. Αίτηση επανεγγραφής

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Υπεύθυνη δήλωση περί μη μεταβολής στοιχείων εγγραφής.
  2. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024