Δροσερό γιαουρτοζελέ, απόλαυση χωρίς τύψεις

Με λίγα λιπαρά είναι ιδανικό  και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους λόγο καλοκαιριού.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Ένα δροσερό, άκρως καλοκαιρινό γλυκάκι, ελαφρύ ότι πρέπει για μετά από ένα γεύμα ή δείπνο.
Παρέα με το απογευματινό καφεδάκι σας ή το παγωμένο τσάι.
Με λίγα λιπαρά είναι ιδανικό  και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους λόγο καλοκαιριού.

Για το γιαουρτοζελέ θα χρειαστούμε:

1 lt νερό τα 500 ml ζεστό και τα υπόλοιπα 500 ml κρύο
500 gr γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 φακέλους ζελέ της αρεσκείας σας ( λεμόνι, κεράσι, ανανά, φράουλα κτλ.)
προαιρετικά φρούτα φρέσκα ή κονσέρβας ( για την διακόσμηση)
1 φόρμα δαχτυλίδι με άνοιγμα από πάνω ή φόρμα σιλικόνης αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο  μπορείς να το βάλεις σε ένα μακρόστενο τάπερ .

Φύγαμε για την εκτέλεση!!!

Διαλύουμε τους 2 φακέλους ζελέ στα 500 ml ζεστό νερό και αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε τα 500 ml κρύο νερό και περιμένουμε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.

Το μεταφέρουμε στη φόρμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Υπολογίστε το πρωί να το φτιάξετε και το απόγευμα να το ξεφορμάρεται.

Αν δεν βγαίνει εύκολα από την φόρμα αφήστε το για ένα τέταρτο έξω από το ψυγείο πριν ξεφορμάρεται.

Καλή απόλαυση!

 

Ένα δροσερό, άκρως καλοκαιρινό γλυκάκι, ελαφρύ ότι πρέπει για μετά από ένα γεύμα ή δείπνο.
Παρέα με το απογευματινό καφεδάκι σας ή το παγωμένο τσάι.
Με λίγα λιπαρά είναι ιδανικό  και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους λόγο καλοκαιριού.

Για το γιαουρτοζελέ θα χρειαστούμε:

1 lt νερό τα 500 ml ζεστό και τα υπόλοιπα 500 ml κρύο
500 gr γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 φακέλους ζελέ της αρεσκείας σας ( λεμόνι, κεράσι, ανανά, φράουλα κτλ.)
προαιρετικά φρούτα φρέσκα ή κονσέρβας ( για την διακόσμηση)
1 φόρμα δαχτυλίδι με άνοιγμα από πάνω ή φόρμα σιλικόνης αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο  μπορείς να το βάλεις σε ένα μακρόστενο τάπερ .

Φύγαμε για την εκτέλεση!!!

Διαλύουμε τους 2 φακέλους ζελέ στα 500 ml ζεστό νερό και αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε τα 500 ml κρύο νερό και περιμένουμε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.

Το μεταφέρουμε στη φόρμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Υπολογίστε το πρωί να το φτιάξετε και το απόγευμα να το ξεφορμάρεται.

Αν δεν βγαίνει εύκολα από την φόρμα αφήστε το για ένα τέταρτο έξω από το ψυγείο πριν ξεφορμάρεται.

Καλή απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ