Φωκίδα: Συνελήφθησαν 2 ακόμη άνδρες για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης

Πρόκειται για 1300 δενδρύλλια

28 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Οι δράστες που προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή από το σημείο, ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, οι οποίοι συνέχιζαν την διακριτική επιτήρηση του χώρου της καλλιέργειας

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, συνελήφθησαν δύο 2 ακόμα αλλοδαποί – καλλιεργητές της φυτείας των 1.300 δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Αλευροχιά» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση των δεδομένων της προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο της καλλιέργειας, μετά την εκρίζωση των δενδρυλλίων και συνέχισαν να παρακολουθούν το σημείο. Εκεί εντόπισαν 2 ακόμη άνδρες.

Αυτοί αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της φυτείας, ακολούθως πήραν διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα, κουρεύτηκαν με φορητή συσκευή κουρέματος και αποχώρησαν πεζή από δύσβατο μονοπάτι, κατευθυνόμενοι επί της Ν.Ε.Ο Ιτέας – Αντιρρίου.

Αστυνομικοί που τους επιτηρούσαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από τους χώρους της φυτείας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Σημειώνεται ότι οι δύο συνεργοί τους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Άμφισσας και θα οδηγηθούν , προκειμένου να απολογηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Φεβρουαρίου 2024