Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή στις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πρόγραμμα «Ολυμπιακή παιδεία – Ολυμπιακή εβδομάδα»

4 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή συμμετείχε στις δράσεις του προγράμματος «Ολυμπιακή παιδεία – Ολυμπιακή εβδομάδα» στέλνοντας το μήνυμά της σε μαθήτριες και μαθητές.

Η κ. Μακρή απηύθυνε μια σειρά από ειλικρινείς ευχαριστίες «που όμως χωρίς τους αποδέκτες τους, δε θα ήμασταν σήμερα εδώ», όπως τόνισε η ίδια.

«Ευχαριστώ τον Παραολυμπιονίκη μας της κολύμβησης, Γιάννη Κωστάκη που με φιλοξενεί σήμερα.

Σε ευχαριστώ πολύ, Γιάννη, χαίρομαι που σε γνωρίζω και έχω τη δυνατότητα να σου απευθύνω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου για τις αθλητικές επιδόσεις σου και το λαμπρό παράδειγμά σου.

Συγχαρητήρια και για την πρόσφατη επιτυχία σου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑΜΕΑ, στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, και το ασημένιο μετάλλιο.

Σου εύχομαι να «πιάνεις» πάντα τους στόχους σου και να τους ξεπερνάς σε μια διαδικασία προσωπικής βελτίωσης και εξέλιξης. Ωστόσο, για μένα στην καρδιά μου είσαι ο  «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας του 2004. Εκείνες οι στιγμές έχουν μείνει ανεξίτηλες, όπως και το φωτεινό χαμόγελό σου κρατώντας το ολυμπιακό μετάλλιο!

Αυτό το χαμόγελο της επιτυχίας, της ολοκλήρωσης, της αυτοπεποίθησης, της επιβράβευσης, της αναγνώρισης εύχομαι να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά μέσα από την Ολυμπιακή Εβδομάδα και την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Ευχαριστώ, επίσης, μέσα από την καρδιά μου όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές, που μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές τις προσωπικές τους εμπειρίες, τις δικές τους αθλητικές ιστορίες και μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ανεβάζουν τους αθλητές στο βάθρο της κάθε διοργάνωσης και της καρδιάς μας.

Ευχαριστώ και όλα τα σχολεία, μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που μας τιμάτε και αποδεικνύετε με την παρουσία σας την «δίψα» για βαθειά και ουσιαστική γνωριμία με την ιστορία και το πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, με τις αξίες και τα ιδανικά της φιλίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Τέλος, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία».

Μια εβδομάδα γεμάτη από τη χαρά της ζωής, του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, που επιδιώκει  να εμπνεύσει και να παρακινήσει μαθήτριες και μαθητές της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024