«Καινούργια σελίδα» για το υδροθεραπευτήριο Λουτρών Υπάτης

Τί δηλώνει ο Ανάργυρος Τσούτσος, προϊστάμενος Ιαματικών Πηγών Υπάτης.

2 Ιουνίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Tα Λουτρά Υπάτης διαθέτουν πηγές που αναβλύζουν από τον 4ο αιώνα π.Χ, κατά πάσα πιθανότητα το έτος 427 π.Χ, όταν – σύμφωνα με τον Στράβωνα – ένας μεγάλος σεισμός επέφερε καταστροφές σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Είναι μια σύγχρονη λουτρόπολη, χτισμένη στους πρόποδες της Οίτης, με ήπιο και ξηρό κλίμα κάθε χρόνο. Η αρχαιότητα της πηγής αποδεικνύεται από τα διασωθέντα μέχρι μερικών ετών γράμματα του 4ου αι π.χ, τα οποία ανέγραφαν το όνομα της θεάς Αφροδίτης, στην οποία λέγεται πως ήταν αφιερωμένα τα λουτρά της Υπάτης.

Απέχουν 11 χλμ από τον σταθμό Λιανοκλαδίου και 19 χλμ από την Λαμία. Τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιθυμούν να δεχθούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών της Πηγών.

 

Το υδροθεραπευτήριο των Λουτρών της Υπάτης θεωρείται μοναδικό, λόγω της σύστασης των νερών του. Είναι το μοναδικό υδροθεραπευτήριο στην Ελλάδα, και από τα ελάχιστα παγκοσμίως, που τα νερά της πηγής είναι οξυανθρακούχα.

Στο εσωτερικό του λειτουργούν συνολικά 75 ατομικοί λουτήρες, εκ των οποίων οι 38 είναι Β’ κατηγορίας, οι 21 Α’ κατηγορίας και οι 16 πολυτελείας. Υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, στο οποίο εξειδικευμένος Ιατρός παρακολουθεί καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της λουτρικής περιόδου τους λουόμενους. Το προσωπικό, αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένους νοσηλευτές τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

 

Διαθέτει, επίσης, εξωτερική κολυμβητική πισίνα με επίβλεψη από έμπειρους ναυαγοσώστες, καθώς επίσης και αναψυκτήριο – μπαρ πισίνας που λειτουργεί και στον εσωτερικό χώρο του υδροθεραπευτηρίου με πρόσβαση προς το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο του Νομού Φθιώτιδας.

Στο κέντρο του κατάφυτου πάρκου βρίσκεται η φυσική πηγή του ιαματικού νερού, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά το αναβλύζον νερό της. Η επίσκεψη στο πάρκο ενδείκνυται και για τους λιλιπούτειους φίλους, που μπορούν να απασχοληθούν στην παιδική χαρά.

«Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων του υδροθεραπευτηρίου στην μονάδα ιαματικής θεραπείας Λουτρών Υπάτης. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους λουόμενους στους εσωτερικούς λουτήρες και την εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή», δηλώνει ο Ανάργυρος Τσούτσος, Προϊστάμενος Ιαματικών Πηγών Υπάτης.

 

Το ωράριο λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο διαμορφώνεται από τις 07:00 έως τις 20:00. Κατά τους χειμερινούς μήνες η μονάδα ιαματικής θεραπείας Λουτρών Υπάτης λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 07:00 – 17:00, κάθε εβδομάδα. Σε όσους λουόμενους ολοκληρώσουν 15 λούσεις (δικαιούμενες από τον ασφαλιστικό τους φορέα) θα παρέχονται 5 λούσεις δωρεάν.

 

Τιμές εισιτηρίων

Λουτήρες πολυτελείας 7,00€

Λουτήρες Α’ Κατηγορίας 6,00€

Εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή 5,00€

Δελτία Άδειας Υδροθεραπείας

Δ.Α.Υ & Εισιτήριο Δικαιώματος

Χρήσης Ιατρικών Υπηρεσιών 4,00 €

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουνίου 2024