Μ. Χατζηγιαννάκης: Σοβαρά προβλήματα στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας από το κλείσιμο των καταστημάτων Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή

30 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς στη Λίμνη Ευβοίας και τα προβλήματα που αυτό θα προκαλέσει έφερε στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών επισημαίνει ότι, εφόσον υλοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα υπάρξει πολύ σοβαρός αρνητικός αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους τομείς της οικονομίας της, ειδικότερα δε στον τουριστικό και τον αγροτικό, δεδομένης της ιδιαίτερα δυσμενούς ελέω και πανδημίας περιόδου συνολικά για την πραγματική οικονομία. Παράλληλα, το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και ταλαιπωρία στην πλειοψηφία των ηλικιωμένων κατοίκων της Λίμνης και των γύρω περιοχών, οι οποίοι έχοντας δικαιολογημένα πολύ μικρό βαθμό εξοικείωσης με τα νέα μέσα τεχνολογίας, θα αναγκάζονται να κάνουν διαδρομή μίας και πλέον ώρας για μια απλή τραπεζική συναλλαγή.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν σκοπεύει να πάρει κάποια μέτρα προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους πρότιθεται να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετείται ο τοπικός πληθυσμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024