Μ. Χατζηγιαννάκης: Σχολεία και όχι τείχη για τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας

Με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

7 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι διαμένοντες στην προσφυγική δομή της Ριτσώνας φέρνει στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καταθέτοντας από κοινού με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιώργο Ψυχογιό σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας, η ήδη δυσμενής κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου φράχτη ύψους 3 μέτρων περιμετρικά της δομής, ο οποίος μετατρέπει ουσιαστικά τον χώρο σε φυλακή και εντείνει την γκετοποίηση, μετά και από τα συνεχή εμπόδια που δημιουργούνται στο να πάνε τα μικρά παιδιά στο σχολείο και τις καθυστερήσεις απονομής του ασύλου.

Στον αντίποδα αυτής της δυστοπίας, η δημοσιοποίηση της θετικής εμπειρίας μίας μαθήτριας από το Αφγανιστάν που μένει στο camp της Ριτσώνας και που για πρώτη φορά μετά τη φυγή της από τη χώρα της πήγε πριν λίγες ημέρες στο σχολείο μετά από χρόνια, υπενθυμίζει σε όλες και όλους ότι τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη σχολική ζωή.

Ο Μ. Χατζηγιανάκης ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποκλείσει ακόμα και την οπτική επαφή των ανθρώπων αυτών από το εξωτερικό τους περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι η στοιχείωδης ενσυναίσθηση καλεί την ελληνική πολιτεία να φτιάξει σχολεία και όχι τείχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024