Ο Α. Μυλωνάκης για την υποβάθμιση Λιμένα Στυλίδας

Η ερώτηση του Βουλευτή...

16 Ιουνίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε ερώτησή του ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Αντώνης Μυλωνάκης, του Κόμματος “Ελληνική Λύση”, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έθεσε το ζήτημα της υποβάθμισης του λιμένα στη Στυλίδα.

Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή:

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες της Στυλίδας, στην Φθιώτιδα, έντονες αντιδράσεις από τον Δήμο Στυλίδας και από τους εμπλεκόμενους φορείς προκύπτουν από την υποβάθμιση του λιμανιού της. Όλα ξεκίνησαν από την πρόσφατη προσάραξη του πλοίου Μ/V “MOSELDIJK”, το οποίο από λάθος πλοήγηση “κόλλησε” στα αβαθή, σε ένα σημείο που, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, δείχνει, ξεκάθαρα ότι, είχε λάθος πορεία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Λιμεναρχείο εξέδωσε μια λανθασμένη απόφαση, που αλλάζει το βύθισμα του Λιμένα Στυλίδας από τα 5,80 μέτρα στα 5,50 μέτρα. Ως γνωστόν, στο λιμάνι της Στυλίδας, κάθε χρόνο, καταπλέουν, περίπου, εκατό πλοία με βύθισμα πάνω από 5,80 με κάποια εξ αυτών να ξεπερνούν και τα 6,0 μέτρα. Η απόφαση αυτή, εκτός της υποβάθμισης του λιμανιού, πλήττει, επιπρόσθετα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και δεκάδες οικογένειες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να επέμβετε καταλλήλως, προκειμένου να αποσυρθεί η ως άνω απόφαση του Λιμεναρχείου Στυλίδας, η οποία αφορά στο βύθισμα του Λιμένα Στυλίδας και λανθασμένα το οριοθετεί από τα 5,80 μέτρα στα 5,50 μέτρα;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024