Ο Θύμιος Καραΐσκος για το Ολοκαύτωμα στην Υπάτη

Επέτειος μνήμης για την Υπάτη.

28 Ιουνίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στην Υπάτη διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων, η Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος “Αινιάνες”, το Σάββατο και τη Κυριακή 26 και 27 Ιουνίου.

 

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος:
“Ταπεινοί προσκυνητές στο ….μαρτυρικό τόπο της Υπάτης. Στο μαρτυρικό τόπο της Υπάτης ερχόμαστε ταπεινοί προσκυνητές, ερχόμαστε για να τιμήσουμε εκείνες και εκείνους που έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας και εκδικητικότητας του κατακτητή, που, αντί να χτυπηθεί στα πεδία με τους μαχητές, προτίμησε να εξοντώσει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να κάψει σπίτια και εκκλησιές και να εκτελέσει άοπλους Έλληνες.
Είναι βαρύ το φορτίο που κουβαλάει τούτος δώ ο τόπος.
Ένα φορτίο ιστορικό, που σηματοδοτεί για όλους μας ένα δρόμο χρέους και δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές και τα νιάτα τους στο θυσιαστήριο της δόξας, για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη.
Ας είναι, λοιπόν, η σημερινή ημέρα, ημέρα μνήμης, ημέρα σκέψης, ημέρα ενότητας, ημέρα αναπροσανατολισμού, ημέρα μίας νέας δημιουργικής αφετηρίας για την Ελλάδα μας και μια προσπάθεια όλων μας, ενωμένων κάτω από την γαλανόλευκη.
Ας είναι αιώνια η μνήμη και η τιμή των μαρτύρων του τόπου αυτού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024