Πλήθος κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση Άμφισσας

Η Διοίκηση του Ε. Κ. Φωκίδας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, αγρότες/σσες, αυτοαπασχολούμενους/ες, γυναίκες, άνεργους, συνταξιούχους και νέους, που απέργησαν και στήριξαν την σημερινή απεργιακή μάχη, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, στην πόλη της Άμφισσας. Χθες στην πόλη της Άμφισσας – όπως και σε δεκάδες ακόμα μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας […]

11 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Η Διοίκηση του Ε. Κ. Φωκίδας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, αγρότες/σσες, αυτοαπασχολούμενους/ες, γυναίκες, άνεργους, συνταξιούχους και νέους, που απέργησαν και στήριξαν την σημερινή απεργιακή μάχη, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, στην πόλη της Άμφισσας.

Χθες στην πόλη της Άμφισσας – όπως και σε δεκάδες ακόμα μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας – εκφράστηκε έμπρακτα και μαχητικά η πλήρης αντίθεση των εργατών και του λαού της Φωκίδας στο κατάπτυστο σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, το οποίο επιδιώκει να τσακίσει τη ζωή των εργατών και των παιδιών τους.

Στη χθεσινή συγκέντρωση του Ε.Κ.Φωκίδας, πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός εκ μέρους της Ο.Γ.Ε. – ομάδα γυναικών Άμφισσας, από την Κική Τσελεμπή, και η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Θύμιο Αγγελόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Κ.Φ. Η κεντρική ομιλία, αποδόμησε το κατάπτυστο σχέδιο νόμου, απέδειξε το γιατί είναι κατάπτυστο και επισήμανε ότι έρχεται τώρα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. κάλεσε όλους τους εργάτες του Νομού Φωκίδας να στηρίξουν την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει τις αλλαγές του αιώνα με απεργία στις 16 Ιούνη ημέρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ακολούθησε μαζική – μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024