Ράλι Ακρόπολις 2021: Ανακοινώθηκαν οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του αγώνα!

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις, που περιλαμβάνει διαδρομές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη Στερεά Ελλάδα.

2 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ο φημισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου και θα έχει έδρα στη Λαμία.

Τα «θηρία» του WRC θα επισκεφτούν αρχικά την Πελοπόννησο και στη συνέχεια τη Στερεά Ελλάδα, με τη διαδρομή του αγώνα να περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα και να διατηρεί το σκληρό και απαιτητικό για αυτοκίνητα και πληρώματα χαρακτήρα του, που το έκαναν τις προηγούμενες δεκαετίες, διάσημο παγκοσμίως.

Η επίσημη -και πανηγυρική- εκκίνηση θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη, όπως προστάζει η παράδοση και αρμόζει στον αγώνα, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:45. Πριν από αυτό θα έχει γίνει το shakedown. Μετά την εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί η 1η ειδική διαδρομή σε μέρος και ώρα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά οι πληροφορίες τη θέλουν να διεξάγεται στην Αθήνα και να έχει τον χαρακτήρα σούπερ ειδικής.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια που θα ολοκληρώσουν την 1η μέρα του αγώνα.

Οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της Στερεάς Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Και η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά την Κυριακή 12/9 με την διεξαγωγή για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν!

Το «Ράλι των θεών», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί το Ράλι Ακρόπολις, έμεινε πολύ καιρό μακριά από τη θέση που του αξίζει στο προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου και φέτος ήρθε η ώρα με την βοήθεια όλων μας να την ξαναδιεκδικήσει.

Στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο Rally Guide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες για αγωνιζόμενους και θεατές.

Πηγή: drive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024