Τα καλά να λέγονται

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

29 Ιουνίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Περιφέρεια Στερεάς έχει την «ευλογία» να εκπροσωπείται με δύο κοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον υπουργό Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια διαχειρίζεται το υπουργείο που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, με αποτελεσματικότητα.

Σκοπός μας δεν είναι να μιλήσουμε για την διαχείριση εκ μέρους του της ελληνικής οικονομίας και τα πολλά θετικά αποτελέσματα που έχει σημειώσει. Αυτό το δείχνουν άλλωστε και οι θετικές γνώμες που αποσπά σε κάθε δημοσκόπηση. Οι πολίτες τον κατατάσσουν στην πρώτη πεντάδα συνεχώς!

Θα μιλήσουμε για τις πρωτοβουλίες του στην επίλυση θεμάτων της Περιφέρειας, που αν και εκλέγεται στην Φθιώτιδα, μέριμνα του είναι και τα προβλήματα των υπολοίπων ενοτήτων της. Η στάση του δείχνει την ανάγκη ανάλογης συμπεριφοράς και κάθε μέλους του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης.

Ο συντονισμός των δράσεων και η ισόρροπη Περιφερειακή ανάπτυξη, προϋποθέτει απ’ όσους έχουν τομέα ευθύνης, να υποστηρίζουν με το ίδιο ενδιαφέρον την επίλυση κάθε ανάγκης. Σίγουρα, ο κάθε βουλευτής έχει υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους της εκλογικής του Περιφέρειας. Όταν όμως ασκείται Κυβερνητική πολιτική, τότε το ενδιαφέρον πρέπει να εστιάζεται και πέραν των στενών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα σε κάθε αίτημα και μεριμνά για την λύση του, για όλες τις Π.Ε. Στερεάς. Κι αυτό δείχνει την ικανότητα να διαχειρίζεται τον τομέα ευθύνης του, προς όφελος τόσο των Ελλήνων, όσο και των Στερεοελλαδιτών. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα, τις ανάγκες διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, διαθέτει τον αναγκαίο χρόνο για να δίνει λύσεις και σε προβλήματα της Στερεάς.

Τα όσα γράφουμε είναι διαπιστώσεις μας, που προκύπτουν από τις ειδήσεις που επεξεργαζόμαστε και κρίναμε ότι θα έπρεπε να τις μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας. Γιατί και η κριτική για παραλείψεις πρέπει να γίνεται, αλλά και η θετική πλευρά ν’ αναδεικνύεται, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες. Πιστεύουμε ότι η παρουσία στην θέση ευθύνης του, θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για μας στην Στερεά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024