Θύμιος Καραΐσκος: “Ένα Ωδείο… στολίδι για τη Λαμία” (φωτό, βίντεο)

Πλήρης ανακαίνιση του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και επανεκκίνηση των προγραμμάτων σπουδών.

24 Ιουνίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Δυναμική επανεκκίνηση και νέο «πρόσωπο» για το πλήρως ανακαινισμένο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, με νέες εκσυγχρονισμένες υποδομές που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και το καθιστούν ξανά κομβικό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Οι μαθητές παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης από τη συνεχιζόμενη πανδημία, επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς της καλλιτεχνικής τους εκπαίδευσης, όπου θα εμπνέονται και θα δημιουργούν μέσα από προγράμματα σπουδών, συνεργασίες και δράσεις σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις με νέους καλαίσθητους και λειτουργικούς χώρους που επανασυστήνουν το Δημοτικό Ωδείο στον πολιτιστικό «πυρήνα» της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, υπογράμμισε την πλήρη υποστήριξη του με κάθε τρόπο στους τομείς που συμβάλλουν στον καλλιτεχνικό δυναμισμό της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

“Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για το Δημοτικό μας Ωδείο, αλλά και για όλη την πόλη μας. Με την ευκαιρία της σημερινής διαδικτυακής παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικρές ιστορίες τηλεκπαίδευσης», γιορτάζουμε και την επανεκκίνηση του Ωδείου μας, μετά την πανδημία. Για τους μαθητές του Ωδείου μας βέβαια, η μουσική δε σταμάτησε, ούτε κατά την πανδημία.

Γι’ αυτό και εμείς, για να τους στηρίξουμε και να τους δώσουμε όλα όσα χρειάζονται, φροντίσαμε, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, να κάνουμε μια ριζική ανακαίνιση του κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, χαρίζοντας νέους, καλαίσθητους και λειτουργικούς χώρους, στους σημερινούς αλλά και μελλοντικούς μαθητές του, ώστε να μπορούν μέσα σε αυτούς να εκφράζονται, να εμπνέονται και να φτιάχνουν μουσική.

Το Ωδείο μας δε σταματάει ποτέ να μας κάνει περήφανους και να μας γεμίζει με μουσική.

Ένα Ωδείο με δεκάδες διπλωματούχους και βραβευμένους απόφοιτους του, που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ένα Ωδείο καθοριστικό για τον πολιτισμό της πόλης μας που συνεχίζει το έργο του, με καινοτόμα προγράμματα σπουδών και αξιόλογες διακαλλιτεχνικές συνεργασίες με κοινωνικές δομές, πολιτιστικούς και πανεπιστημιακούς φορείς.

Ένα Ωδείο…. στολίδι για τη Λαμία.”

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου:

 

Το εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας παρουσιάζει διαδικτυακά το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες τηλε-παίδευσης». Μέσα από 11 ψηφιακές αφηγήσεις γεμάτες ήχους και μουσική, 18 έφηβοι μαθητές του ωδείου αποτυπώνουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας του Covid19.

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε ένα σύγχρονο μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας για αυτούς, σε μια στείρα και δύσκολη περίοδο. Μέσω αυτού οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη δημιουργική γραφή, με τον ηχητικό σχεδιασμό και με τη μουσική σύνθεση  και απέκτησαν πολλές τεχνολογικές και μουσικές γνώσεις και δεξιότητες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη επίσημη ένταξη του ηχητικού σχεδιασμού στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ωδειακής εκπαίδευσης στη χώρα μας και μια νέα πρόταση για την απόκτηση δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Τέλος, υπάρχει πλέον ένα σπουδαίο υλικό για την ιστορία της εκπαίδευσης, αλλά και σημαντικές πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση των εφήβων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. κα Μπότη Σταυρούλα.

Οι ψηφιακές ιστορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του μουσικού εργαστηρίου  του Δ.Ω.Λ.. : sounds2imagine.gr

Βίντεο περιγραφής  προγράμματος : https://drive.google.com/file/d/1ch84cwhl4YKqDeSwV4ylVpZzJHOn6h3I/view?usp=sharing  (Μουσική επένδυση Βίντεο:  Εύη Τσανή, Μαθήτρια Δ.Ω.Λ.)

Βίντεο με εντυπώσεις μαθητών: https://drive.google.com/file/d/1OvN089JsckuoJhUIV_ogMli9XVK_sSTM/view?usp=sharing

Αφίσα προγράμματος :  https://drive.google.com/file/d/1nLmTFBoJ8LZRqQcfpE0-qMN1mUQjk2Jd/view?usp=sharing

Παρακολουθήστε το βίντεο από το πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες Τηλε-παίδευσης» στο ακόλουθο link : https://youtu.be/PFVgcCDHwFM

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, κ. Αθηνάς Στεφοπούλου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024