Ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά , αφήνοντας ”δώρο” τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Οι μέρες με καύσωνα είναι άκρος επικίνδυνες για τον οργανισμό μας γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή μας.
Τα γεύματα μέσα στην ημέρα μας καλό θα ήταν να είναι ελαφριά γεμάτα λαχανικά και φρούτα.
Αποφεύγουμε τα λιπαρά , τα καυτερά και ότι μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε δυσφορία.
Έτσι λοιπόν προσαρμόσαμε το πιο αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων για τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες.
Το παστίτσιο μετατρέπεται σε ελαφρύ γεύμα προσθέτοντας λαχανικά αντί του παραδοσιακού κιμά!
Παστίτσιο με λαχανικά λοιπόν!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
500 γραμ. πένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 χρωματιστές πιπεριές
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1 κούπα καλαμπόκι
1 ντομάτα στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι ( ανάλογα τα γούστα)
Για την μπεσαμέλ :
1 λίτρο γάλα
150 γρ. βούτυρο
7 κουταλιές της σούπας αλέυρι
2 κρόκους αυγών
μοσχοκάρυδο τριμμένο μια πρέζα
Πάμε για την εκτέλεση!
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε να κρατάνε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λαδάκι και τσιγαρίζουμε ελαφρός τα λαχανικά εκτός από το καλαμπόκι.
Αφού τραβήξουμε τα λαχανικά από την φωτιά προσθέτουμε και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ ταψί και από πάνω προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα. Καβουρδίζουμε ελαφρώς .
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού η μπεσαμέλ έχει πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας πολύ καλά για να μην ψηθεί το αυγό.
Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα υλικά μας στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Το παστίτσιο λαχανικών μπορεί να φαγωθεί είτε ζεστό είτε κρύο.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!!
Καλή όρεξη!