Το μήνυμα του Ιωάννη Ταγκαλέγκα για τις πανελλήνιες

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν την απαρχή της νέας σας ζωής. Η εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα σας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια της γνώσης. Βρίσκεστε λοιπόν σε μια κομβική στιγμή και καλείστε να δώσετε μια από τις πρώτες μάχες. Είναι καθοριστική, αλλά δεν είναι μοναδική, ούτε η σημαντικότερη. Σε κάποιους […]

11 Ιουνίου 2021

του/της Newsroom

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν την απαρχή της νέας σας ζωής. Η εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα σας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια της γνώσης. Βρίσκεστε λοιπόν σε μια κομβική στιγμή και καλείστε να δώσετε μια από τις πρώτες μάχες. Είναι καθοριστική, αλλά δεν είναι μοναδική, ούτε η σημαντικότερη.

Σε κάποιους από εσάς οι στόχοι θα επιτευχθούν, σε άλλους πάλι ίσως όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να κυνηγάτε με κάθε ευκαιρία την επίτευξη αυτών και να διερευνάτε τις ορθότερες επιλογές για την εξέλιξη σας. Εξάλλου, η ίδια η ζωή είναι μια διαρκής δοκιμασία αντοχής, υπομονής και θέλησης.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι γονείς και οι καθηγητές σας είναι αρωγοί και σύμμαχοι σας σ’ αυτήν την προσπάθεια. Διανύοντας αυτήν την δύσκολη περίοδο κι αυτοί μαζί με σας, βιώνουν την ίδια αγωνία και το ίδιο άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κυρίως όμως πιστεύω ότι νοιάζονται να σας διαθέσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να είστε πάνω από όλα ʼνθρωποι. Αληθινοί και Ευτυχισμένοι.

Εύχομαι από καρδιάς όλα σας τα όνειρα να πραγματοποιηθούν.

Να πολεμάτε κάθε μέρα για αυτά που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα και να είστε μια αστείρευτη πηγή νέων ιδεών και αμφισβήτησης.

Όλα μπορούν να επιτευχθούν με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σας.

Γιατί, όπως είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα ‘‘Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο’’.

Καλή Τύχη και Καλή Δύναμη!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024