Βιργινία Στεργίου: «Έρχονται αλλαγές… στον Δήμο Στυλίδας»

Συνέντευξη: Θεοφανία Μίγκου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Με αφορμή το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Στυλίδας, η Δήμαρχος Στυλίδας, κ. Βιργινία Στεργίου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα Στερεά Νέα αναλύοντας τα έργα που πρόκειται να γίνουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και όσα θα γίνουν χωρίς αυτό. Και είναι πολλά! Παρόλο που από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα είχε να αντιμετωπίσει δυο κύματα μεταναστών και μια πρωτόγνωρη πανδημία, εντούτοις απέδειξε ότι είναι άνθρωπος που δουλεύει σκληρά και δεν το βάζει κάτω. Με όραμα και φιλοδοξίες για τον τόπο της, έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις, ώστε να γίνει η Στυλίδα ένας σύγχρονος δήμος, μια «έξυπνη πόλη» που δεν να έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

 

Είστε μια δήμαρχος που από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στηρίζετε τους δημότες σας καθημερινά. Ολοκληρώσατε και τη διαδικασία υποβολής στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έγκαιρα. Πως θα βοηθήσουν τα έργα του προγράμματος στη διευκόλυνση και τη καθημερινότητα των δημοτών;

 Τα περισσότερα έργα του προγράμματος, είναι έργα υποδομής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Στυλίδας μέχρι και τον οικισμό «Μαρίνι». Με αυτό το έργο εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ύδρευσης, διότι τώρα έχουμε ένα δίκτυο που είναι φτιαγμένο από διαφορετικά υλικά, μέσα σε αυτά και ο αμίαντος. Με αυτή, λοιπόν, την ολοκληρωμένη μελέτη που καταθέσαμε, θα έχουμε καθαρό νερό στα σπίτια, και δεν θα έχουμε απώλειες. Ειδικά σε περιπτώσεις βροχών, το νερό ήταν ακατάλληλο. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη μελέτη, έχουμε καταθέσει και την αντικατάσταση των υδρομέτρων, σε ηλεκτρονικά, τα οποία δείχνουν όπου υπάρχει βλάβη, διαρροή, και παρακολουθούνται από ένα σύστημα μέσα από την υπηρεσία.

 

«Όσο πετάω, ξοδεύω, όσο ανακυκλώνω, κερδίζω»

 

Ακόμη, η πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμική προστασία και ήδη έχουμε λάβει το πρώτο ποσό. Ακολούθως, η αγροτική οδοποιία του Δήμου Στυλίδας είναι βασικό μας μέλημα, όπου και έχει κατατεθεί ώριμη μελέτη. Εν συνεχεία, έχει κατατεθεί η πρότασή μας για διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων στον Δήμο Στυλίδας, όπου θα δημιουργηθεί μια περιοχή, όπου θα γίνεται η ανακύκλωση. Από το 2022 και μετά, όλοι οι δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ένα τέτοιο χώρο, καθώς πρέπει να γίνει μείωση των αποβλήτων τουλάχιστον στο 65%. Με αυτό το τρόπο γίνεται στην ουσία «κυκλική οικονομία». Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων είναι γραμμική, οριζόντια, δηλαδή, τα παίρνουμε και τα πετάμε. Εμείς, δεν μιλάμε για σκουπιδότοπο, αλλά για σταθμό μεταφόρτωσης. Για ένα χώρο πεντακάθαρο που θα αγγίζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. «Όσο πετάω, ξοδεύω, όσο ανακυκλώνω, κερδίζω». Αυτό πρέπει να μπει στη νοοτροπία των δημοτών. Ακόμη, έχει ληφθεί μέριμνα για το αποχετευτικό και βιολογικό σύστημα στο παραλιακό μέτωπο Ράχες – Καραβομύλου. Όμως, στον Δήμο Στυλίδας θα γίνουν κι άλλα έργα, εκτός προγράμματος Τρίτση. Πρόκειται, για το έργο ανάπλασης της παλιάς αγοράς και ενός σημείου του Πάρκου του Λαού, όπου το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Καθώς, και ένα τρίτο γήπεδο τέννις, όπου θα φιλοξενούνται αγώνες τουρνουά. Ήδη, έχουμε δημιουργήσει και ένα γήπεδο μπάσκετ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου των Ράχεων. Σε επόμενη φάση, σειρά έχει το γήπεδο της Πελασγίας και της Γλύφας. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα παραλάβει και το Κλειστό Γυμναστήριο με νέες προδιαγραφές, ήδη έχουμε κάνει μελέτη και περιμένουμε τη χρηματοδότηση.

 

Στους άξονες του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται και η προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Στυλίδας έχει λάβει κάποια μέριμνα γι’ αυτό;

Έχουμε κάνει συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων να γίνει ένα κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και αναμένεται να ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή του. Από κει και πέρα, σαν δήμος κάνουμε ότι ορίζει ο νόμος. Συλλέγουμε και στειρώνουμε τα αδέσποτα, καθώς και φροντίζουμε για την αποπαρασίτωσή τους. Δυστυχώς, όμως, το θέμα των αδέσποτων θα είναι πάντα πρόβλημα. Συνεχώς αυξάνονται. Έρχονται είτε για κυνήγι με δεσποζόμενα ζώα, είτε για βόλτα και τα παρατούν στο λιμάνι. Έχουμε δει πολλά τέτοια περιστατικά κατά καιρούς. Από τον νόμο δεν μας επιτρέπεται να τα μαζέψουμε σε κάποιο χώρο περιφραγμένο. Θεωρείται παράβαση καθήκοντος.

 

«Βάλαμε τις βάσεις για τα έργα, η εκτίναξη των έργων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα»

 

Στις προτάσεις που υποβάλλατε συμπεριλαμβάνεται και πρόγραμμα για τον Τουρισμό; Μιας και ο Δήμος Στυλίδας είναι τουριστική περιοχή και ολοένα αναπτύσσεται;

Φυσικά, έχουμε συμπεριλάβει στις προτάσεις μας το έργο ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές και πρόκειται να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή διαδρομή, ένα «ψηφιακό μουσείο», στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου, στον Αχινό. Είναι μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς έχει πολλά στοιχεία αρχαίου πολιτισμού. Καταθέτοντας, λοιπόν, τη πρόταση αυτή, το σχολείο θα διαμορφωθεί σε ένα χώρο που μπαίνοντας ο επισκέπτης θα μπορεί ψηφιακά να παρακολουθεί τα μνημεία της περιοχής. Επιπλέον, έχουμε καταθέσει μελέτη αναστύλωσης και αξιοποίησης της γέφυρας – προβλήτας της Αγίας Μαρίνας, καθώς αποτελεί ένα εμβληματικό μνημείο και έχει ιστορική σημασία.

Πως κρίνεται το γεγονός ότι η Γλύφα μετά από πολλά χρόνια, περίπου 20 αν θυμάμαι καλά, δεν πήρε φέτος γαλάζια σημαία; Θα είναι πλήγμα αυτό για τον τοπικό τουρισμό;

Σαν δημοτική αρχή, είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες νωρίτερα για τη γαλάζια σημαία, πριν μας πουν ότι δεν θα την έχουμε, και ο λόγος που φέτος η Γλύφα δεν είναι μέσα σε αυτές τις παραλίες, είναι λόγω των ναυαγοσωστών. Από τη νέα χρονιά ευελπιστούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έχει και η Γλύφα ναυαγοσώστες και να πάρει ξανά τη γαλάζια σημαία, γιατί η θάλασσα δεν έχει κάποιο πρόβλημα, είναι πεντακάθαρη. Όμως, έχουμε κάνει μια μελέτη στη Γλύφα για το παλιό εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο μετά το πορθμείο, που θα μετατραπεί σε σύγχρονο, ενεργειακό εμπορικό – πολιτιστικό κέντρο και αναμένουμε την έγκριση.

 

Για τα δίκτυα άρδευσης προβλέπεται κάτι;

Φυσικά, για την ώρα έχουμε εξασφαλίσει το ποσό των 250.000 Ευρώ για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στους Μύλους Πελασγίας.

 

Βλέπουμε συχνά τις προσπάθειες που καταβάλλετε καθημερινά σαν Δημοτική Αρχή στηρίζοντας τους δημότες σας έμπρακτα, ειδικά στο θέμα με τον Ημικόμβο Ραχών και τις εργασίες που πραγματοποιούνται. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

Όραμά μου είναι ο δήμος Στυλίδας, να γίνει ένας σύγχρονος δήμος.  Έχει πολλές δυνατότητες και όλες τις προϋποθέσεις. Θέλει δουλειά να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο και η περιουσία που έχουμε. Βάλαμε τις βάσεις για τα έργα, η εκτίναξη των έργων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όμως, θέλει και κατανόηση από τους ίδιους τους δημότες, να συμβάλλουν κι αυτοί στο έργο του δήμου. Να συμβάλλουν με το να προσέχουν και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους. Στο Πάρκο του Λαού, έγιναν δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού, και λίγες μέρες μετά, προφανώς, παιδιά έβαψαν και μουτζούρωσαν τους τοίχους. Ακόμη, ο δήμος έχει ξεκινήσει και επισκευάζει όλα τα δημοτικά ακίνητα, με πρόσφατο το δημοτικό σχολείο στη Σπαρτιά, όπου το παραδώσαμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, το κοινοτικό κατάστημα στους Μύλους και στο Βαθύκοιλο και σειρά έχει το κοινοτικό γραφείο στο Αχλάδι και τη Κάτω Σπαρτιά. Για το επόμενο διάστημα εξασφαλίσαμε το ποσό του 1.050.000 Ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης από την Παλαιοκερασιά έως τις Ράχες, ο οποίος διαλύθηκε από τον «Ιανό». Ακόμη, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του παλιού κτιρίου της ελαιουργικής ΔΑΝΕΞ, στη Στυλίδα. Είναι ένα έργο αξίας 2.500.000 Ευρώ για επανάχρηση του κτιρίου και είχαν εγκριθεί επί δημαρχίας Α. Γκλέτσου.

Όμως, μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει και το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Στυλίδας, ένα έργο προϋπολογισμού ενός 1.000.000 Ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τη στιγμή που μιλάμε, βέβαια, έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις οικοδομικές άδειες στην Παραλία Ραχών. Χρειάζεται να οριστούν εκ νέου τα όρια του οικισμού και η Πολεοδομία δεν εκδίδει άδειες αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε οι Ράχες να μπορούν να αξιοποιήσουν ξανά την περιοχή.

Και τέλος, μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου κλείνει το θέμα του αποχετευτικού συστήματος στη Στυλίδα, έχει βρεθεί και ο ανάδοχος και υπογράφουμε τη σύμβαση.

 

Με αφορμή το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Στυλίδας, η Δήμαρχος Στυλίδας, κ. Βιργινία Στεργίου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα Στερεά Νέα αναλύοντας τα έργα που πρόκειται να γίνουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και όσα θα γίνουν χωρίς αυτό. Και είναι πολλά! Παρόλο που από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα είχε να αντιμετωπίσει δυο κύματα μεταναστών και μια πρωτόγνωρη πανδημία, εντούτοις απέδειξε ότι είναι άνθρωπος που δουλεύει σκληρά και δεν το βάζει κάτω. Με όραμα και φιλοδοξίες για τον τόπο της, έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις, ώστε να γίνει η Στυλίδα ένας σύγχρονος δήμος, μια «έξυπνη πόλη» που δεν να έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

 

Είστε μια δήμαρχος που από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στηρίζετε τους δημότες σας καθημερινά. Ολοκληρώσατε και τη διαδικασία υποβολής στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έγκαιρα. Πως θα βοηθήσουν τα έργα του προγράμματος στη διευκόλυνση και τη καθημερινότητα των δημοτών;

 Τα περισσότερα έργα του προγράμματος, είναι έργα υποδομής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Στυλίδας μέχρι και τον οικισμό «Μαρίνι». Με αυτό το έργο εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ύδρευσης, διότι τώρα έχουμε ένα δίκτυο που είναι φτιαγμένο από διαφορετικά υλικά, μέσα σε αυτά και ο αμίαντος. Με αυτή, λοιπόν, την ολοκληρωμένη μελέτη που καταθέσαμε, θα έχουμε καθαρό νερό στα σπίτια, και δεν θα έχουμε απώλειες. Ειδικά σε περιπτώσεις βροχών, το νερό ήταν ακατάλληλο. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη μελέτη, έχουμε καταθέσει και την αντικατάσταση των υδρομέτρων, σε ηλεκτρονικά, τα οποία δείχνουν όπου υπάρχει βλάβη, διαρροή, και παρακολουθούνται από ένα σύστημα μέσα από την υπηρεσία.

 

«Όσο πετάω, ξοδεύω, όσο ανακυκλώνω, κερδίζω»

 

Ακόμη, η πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμική προστασία και ήδη έχουμε λάβει το πρώτο ποσό. Ακολούθως, η αγροτική οδοποιία του Δήμου Στυλίδας είναι βασικό μας μέλημα, όπου και έχει κατατεθεί ώριμη μελέτη. Εν συνεχεία, έχει κατατεθεί η πρότασή μας για διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων στον Δήμο Στυλίδας, όπου θα δημιουργηθεί μια περιοχή, όπου θα γίνεται η ανακύκλωση. Από το 2022 και μετά, όλοι οι δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ένα τέτοιο χώρο, καθώς πρέπει να γίνει μείωση των αποβλήτων τουλάχιστον στο 65%. Με αυτό το τρόπο γίνεται στην ουσία «κυκλική οικονομία». Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων είναι γραμμική, οριζόντια, δηλαδή, τα παίρνουμε και τα πετάμε. Εμείς, δεν μιλάμε για σκουπιδότοπο, αλλά για σταθμό μεταφόρτωσης. Για ένα χώρο πεντακάθαρο που θα αγγίζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. «Όσο πετάω, ξοδεύω, όσο ανακυκλώνω, κερδίζω». Αυτό πρέπει να μπει στη νοοτροπία των δημοτών. Ακόμη, έχει ληφθεί μέριμνα για το αποχετευτικό και βιολογικό σύστημα στο παραλιακό μέτωπο Ράχες – Καραβομύλου. Όμως, στον Δήμο Στυλίδας θα γίνουν κι άλλα έργα, εκτός προγράμματος Τρίτση. Πρόκειται, για το έργο ανάπλασης της παλιάς αγοράς και ενός σημείου του Πάρκου του Λαού, όπου το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Καθώς, και ένα τρίτο γήπεδο τέννις, όπου θα φιλοξενούνται αγώνες τουρνουά. Ήδη, έχουμε δημιουργήσει και ένα γήπεδο μπάσκετ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου των Ράχεων. Σε επόμενη φάση, σειρά έχει το γήπεδο της Πελασγίας και της Γλύφας. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα παραλάβει και το Κλειστό Γυμναστήριο με νέες προδιαγραφές, ήδη έχουμε κάνει μελέτη και περιμένουμε τη χρηματοδότηση.

 

Στους άξονες του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται και η προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Στυλίδας έχει λάβει κάποια μέριμνα γι’ αυτό;

Έχουμε κάνει συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων να γίνει ένα κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και αναμένεται να ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή του. Από κει και πέρα, σαν δήμος κάνουμε ότι ορίζει ο νόμος. Συλλέγουμε και στειρώνουμε τα αδέσποτα, καθώς και φροντίζουμε για την αποπαρασίτωσή τους. Δυστυχώς, όμως, το θέμα των αδέσποτων θα είναι πάντα πρόβλημα. Συνεχώς αυξάνονται. Έρχονται είτε για κυνήγι με δεσποζόμενα ζώα, είτε για βόλτα και τα παρατούν στο λιμάνι. Έχουμε δει πολλά τέτοια περιστατικά κατά καιρούς. Από τον νόμο δεν μας επιτρέπεται να τα μαζέψουμε σε κάποιο χώρο περιφραγμένο. Θεωρείται παράβαση καθήκοντος.

 

«Βάλαμε τις βάσεις για τα έργα, η εκτίναξη των έργων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα»

 

Στις προτάσεις που υποβάλλατε συμπεριλαμβάνεται και πρόγραμμα για τον Τουρισμό; Μιας και ο Δήμος Στυλίδας είναι τουριστική περιοχή και ολοένα αναπτύσσεται;

Φυσικά, έχουμε συμπεριλάβει στις προτάσεις μας το έργο ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές και πρόκειται να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή διαδρομή, ένα «ψηφιακό μουσείο», στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου, στον Αχινό. Είναι μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς έχει πολλά στοιχεία αρχαίου πολιτισμού. Καταθέτοντας, λοιπόν, τη πρόταση αυτή, το σχολείο θα διαμορφωθεί σε ένα χώρο που μπαίνοντας ο επισκέπτης θα μπορεί ψηφιακά να παρακολουθεί τα μνημεία της περιοχής. Επιπλέον, έχουμε καταθέσει μελέτη αναστύλωσης και αξιοποίησης της γέφυρας – προβλήτας της Αγίας Μαρίνας, καθώς αποτελεί ένα εμβληματικό μνημείο και έχει ιστορική σημασία.

Πως κρίνεται το γεγονός ότι η Γλύφα μετά από πολλά χρόνια, περίπου 20 αν θυμάμαι καλά, δεν πήρε φέτος γαλάζια σημαία; Θα είναι πλήγμα αυτό για τον τοπικό τουρισμό;

Σαν δημοτική αρχή, είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες νωρίτερα για τη γαλάζια σημαία, πριν μας πουν ότι δεν θα την έχουμε, και ο λόγος που φέτος η Γλύφα δεν είναι μέσα σε αυτές τις παραλίες, είναι λόγω των ναυαγοσωστών. Από τη νέα χρονιά ευελπιστούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έχει και η Γλύφα ναυαγοσώστες και να πάρει ξανά τη γαλάζια σημαία, γιατί η θάλασσα δεν έχει κάποιο πρόβλημα, είναι πεντακάθαρη. Όμως, έχουμε κάνει μια μελέτη στη Γλύφα για το παλιό εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο μετά το πορθμείο, που θα μετατραπεί σε σύγχρονο, ενεργειακό εμπορικό – πολιτιστικό κέντρο και αναμένουμε την έγκριση.

 

Για τα δίκτυα άρδευσης προβλέπεται κάτι;

Φυσικά, για την ώρα έχουμε εξασφαλίσει το ποσό των 250.000 Ευρώ για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στους Μύλους Πελασγίας.

 

Βλέπουμε συχνά τις προσπάθειες που καταβάλλετε καθημερινά σαν Δημοτική Αρχή στηρίζοντας τους δημότες σας έμπρακτα, ειδικά στο θέμα με τον Ημικόμβο Ραχών και τις εργασίες που πραγματοποιούνται. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

Όραμά μου είναι ο δήμος Στυλίδας, να γίνει ένας σύγχρονος δήμος.  Έχει πολλές δυνατότητες και όλες τις προϋποθέσεις. Θέλει δουλειά να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο και η περιουσία που έχουμε. Βάλαμε τις βάσεις για τα έργα, η εκτίναξη των έργων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όμως, θέλει και κατανόηση από τους ίδιους τους δημότες, να συμβάλλουν κι αυτοί στο έργο του δήμου. Να συμβάλλουν με το να προσέχουν και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους. Στο Πάρκο του Λαού, έγιναν δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού, και λίγες μέρες μετά, προφανώς, παιδιά έβαψαν και μουτζούρωσαν τους τοίχους. Ακόμη, ο δήμος έχει ξεκινήσει και επισκευάζει όλα τα δημοτικά ακίνητα, με πρόσφατο το δημοτικό σχολείο στη Σπαρτιά, όπου το παραδώσαμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, το κοινοτικό κατάστημα στους Μύλους και στο Βαθύκοιλο και σειρά έχει το κοινοτικό γραφείο στο Αχλάδι και τη Κάτω Σπαρτιά. Για το επόμενο διάστημα εξασφαλίσαμε το ποσό του 1.050.000 Ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης από την Παλαιοκερασιά έως τις Ράχες, ο οποίος διαλύθηκε από τον «Ιανό». Ακόμη, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του παλιού κτιρίου της ελαιουργικής ΔΑΝΕΞ, στη Στυλίδα. Είναι ένα έργο αξίας 2.500.000 Ευρώ για επανάχρηση του κτιρίου και είχαν εγκριθεί επί δημαρχίας Α. Γκλέτσου.

Όμως, μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει και το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Στυλίδας, ένα έργο προϋπολογισμού ενός 1.000.000 Ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τη στιγμή που μιλάμε, βέβαια, έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις οικοδομικές άδειες στην Παραλία Ραχών. Χρειάζεται να οριστούν εκ νέου τα όρια του οικισμού και η Πολεοδομία δεν εκδίδει άδειες αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε οι Ράχες να μπορούν να αξιοποιήσουν ξανά την περιοχή.

Και τέλος, μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου κλείνει το θέμα του αποχετευτικού συστήματος στη Στυλίδα, έχει βρεθεί και ο ανάδοχος και υπογράφουμε τη σύμβαση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ