Aύριο οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους κλειστούς χώρους

H επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερεύει συνεχώς..

12 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερεύει συνεχώς το Μαξίμου καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την επέκταση της εμβολιαστικής διαδικασίας για τις ηλικίες 15-17 ετών. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός της εβδομάδας και όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό θα είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση για τον εμβολιασμό των εφήβων.

Παράλληλα, μέχρι αύριο Τρίτη o Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση τρέχει τώρα να προλάβει άρον άρον το τέταρτο κύμα που έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών εδώ και περίπου ενάμιση μήνα πως αυτό ήταν αναπόφευκτο αν δεν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024