Κιούσης: Δωρεάν δρομολόγια για Αλυκή και Σαράντη

Ο δήμος Θηβαίων και το ΚΤΕΛ υπέγραψαν σύμβαση και τα δρομολόγια θα διαρκέσουν για τους επόμενους τρεις μήνες.

5 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η έναρξη από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου δωρεάν δρομολογίων με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα, από και προς τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και συγκεκριμένα οι γραμμές: Σαράντη- Θήβα και Αλυκή – Θήβα με επιστροφή.

Ο δήμος Θηβαίων και το ΚΤΕΛ υπέγραψαν σύμβαση και τα δρομολόγια θα διαρκέσουν για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε ότι με αφορά θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου που συνέβαλα σε αυτή την κατεύθυνση, αναδεικνύοντας από το 2017 το πρόβλημα και την ανάγκη να βρεθεί λύση σε ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών, μέσα από παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια του δήμου Θήβας και με σχετικές δημοσιεύσεις.

Επισημάναμε ότι στο δήμο Θήβας υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και δε χρειαζόταν να ανακαλύψαμε τον τροχό, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια άλλοι δήμοι και στη Βοιωτία, έχουν εφαρμόσει με επιτυχία παρόμοιες λύσεις.

Αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε, αλλά σίγουρα ισχύει «το κάλλιο αργά παρά ποτέ». Το τρίμηνο όμως δεν είναι αρκετό. Ήδη θα πρέπει να σκεφτόμαστε την επέκταση του προγράμματος και την περίοδο του χειμώνα. Οι ανάγκες για κατοίκους και επισκέπτες στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του δήμου είναι μεγάλες, με μια ιδιαίτερη μνεία για τους συνανθρώπους μας μεγάλης ηλικίας και την ανάγκη επικοινωνίας και μετακίνησής τους. Αντίστοιχες κινήσεις μπορούν να γίνουν και για τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου.

Για το θέμα αυτό συνεδρίασε πριν δύο περίπου μήνες, η οικονομική επιτροπή του δήμου και ορίστηκε επιτροπή για τη διαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης ανάθεσης με το ΚΤΕΛ.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνάδελφο Κώστα Βενιζέλο που συμμετείχε στη συνεδρίαση αυτή και πρότεινε τη συμμετοχή μου στην τριμελή επιτροπή, ως αναγνώριση των προσπαθειών που έχω κάνει για το θέμα. Η πρότασή του μπήκε σε ψηφοφορία αλλά δεν έγινε αποδεκτή, σε κάθε περίπτωση όμως, είναι πολύ τιμητική για το πρόσωπό μου.

Συνεχίζουμε…

Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024