Ο ύποπτος για τον φόνο της Καρολάιν που εξαφανίστηκε

Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές συνέλαβαν τον 45χρονο παραμονές του Πάσχα στη Χαλκίδα

12 Ιουλίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά αποκάλυψε η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στην έκδοση του Σαββάτου. Αφορά 45χρονο Ελληνογερμανό κατηγορούμενο, χιτλερικών πεποιθήσεων, τον οποίο καταζητούν οι γερμανικές Αρχές, ενώ για την περίπτωση του ενδιαφέρεται προσωπικά η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, το όνομα του Γερμανού κατηγορούμενου, ο οποίος την «κοπάνησε» παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους ελληνικού δικαστηρίου, έπεσε στο τραπέζι των υπόπτων για εμπλοκή στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, πολύ πριν, φυσικά, συλληφθεί ο σύζυγος και πατέρας του παιδιού τους, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οι γερμανικές Αρχές προσδοκούσαν την έκδοση του 45χρονου Ελληνογερμανού, που καταζητείτο, αρχικά με δύο εντάλματα της Ιντερπόλ, για σωρεία αδικημάτων, που αφορούν εξύβριση Γερμανών δικαστών και ρατσιστικές αναφορές για μουσουλμάνους και σκουρόχρωμους. Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές συνέλαβαν τον 45χρονο παραμονές του Πάσχα στη Χαλκίδα, όπου κρυβόταν στο σπίτι της μητέρας του, η οποία είναι Ελληνίδα. Τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, όπου συζητήθηκε η έκδοση του στη Γερμανία. Και ενώ η Εισαγγελία Εφετών έδωσε πραγματική μάχη για να κρατηθεί και να προφυλακιστεί μέχρι την έκδοση της απόφασης για την έκδοση του ή μη, που είχε οριστεί για τις 11 Μαΐου, οι εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου άφησαν ελεύθερο τον καταζητούμενο με περιοριστικούς όρους.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, με εγγύηση 1.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής κάθε πέντε ημέρες. Στις 13 Μαΐου, το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με άλλη σύνθεση, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ενώ αποφασίστηκε η σύλληψη του 45χρονου χιτλερικού και η έκδοση του στη Γερμανία, όταν τον αναζήτησαν διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει…λαγός! Από εκείνη την ημέρα τον αναζητούν παντού, αλλά παραμένει άφαντος. Μάλιστα, οι γερμανικές διωκτικές Αρχές πρόσφατα έστειλαν και τρίτο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της καγκελαρίου για την σύλληψη του. Στο νέο ένταλμα αναφερόταν ότι, εκτός από την Εύβοια, ο κατηγορούμενος είχε ακόμη μία κατοικία στην Αττική και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την μονοκατοικία της Καρολάιν και του Μπάμπη, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα. Η πτυχή αυτή της υπόθεσης του καταζητούμενου Γερμανού άναψε φωτιές! Ενημερώθηκε αρμοδίως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που ασχολείτο τότε με την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν. Μάλιστα, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Γερμανό στην οικία του στα Γλυκά Νερά, χωρίς αποτέλεσμα.

Πάσχει από «ναρκοληψία»

Η περίπτωση του 45χρονου Ελληνογερμανού απασχόλησε πρόσφατα και τον Άρειο Πάγο. Ο συνήγορος του υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης έκδοσης του στη Γερμανία, η οποία συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Έκπληκτοι οι ανώτατοι δικαστές  άκουσαν τον δικηγόρο του να ισχυρίζεται ότι ο 45χρονος Ελληνογερμανός πάσχει από «ναρκοληψία», μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική, ανεξέλεγκτη υπνηλία και ότι λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Τα ίδια είχε υποστηρίξει ο συνήγορος στη διαδικασία στο Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας, όπου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Ελληνογερμανός κοιμήθηκε σε μια καρέκλα ενώ συζητείτο η υπόθεση του. Προφανώς εξαφανίστηκε και κρύβεται, προσδοκώντας ότι θα ανατραπεί από τον Άρειο Πάγο η απόφαση έκδοσης του στη Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024