Προτάσεις έργων ύψους 18 εκ. ευρώ στο «Αντ. Τρίτσης» από το Δήμο Δωρίδος

Γ. Καπεντζώνης: «Έχουμε και σχέδιο και τον τρόπο να κάνουμε μεγάλα έργα»

7 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Με σχεδιασμό, μεθοδικότητα και σε άριστη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας καταφέραμε να καταθέσουμε ένα πακέτο προτάσεων που μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι καθώς κάναμε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για την εκτέλεση σπουδαίων έργων που έχει ανάγκη η Δωρίδα.

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης συνοψίζει το νόημα του συνολικού πακέτου προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Δωρίδος προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι οποίες στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έργα πρωτεύουσας σημασία για το Δήμο, καθόλα ώριμα αφού δεν στερούνται μελετών και αδειοδοτήσεων.

Κύριος στόχος και βασικός άξονας πάνω στον οποίο δρομολογήθηκαν οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών, που θα εξασφαλίζουν  τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των κατοίκων, αλλά παράλληλα θα διαφυλάξουν και το περιβάλλον.

Πρόκειται για έργα που αφορούν σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, βελτίωσης οδικών δικτύων, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και τόνωσης της τουριστικής κίνησης της περιοχής, προμήθειας νέων μέσων που συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της εποχής, ελέγχου με σύγχρονα εργαλεία της λειτουργικότητας και ανθεκτικότητας των υποδομών, ανάδειξης της πολιτισμικής ιστορίας του τόπου, εξασφάλισης των ΑμεΑ της αυτόνομης κίνησής τους, εκπόνησης σημαντικών μελετών κ.α.

Το πλαφόν του Υπουργείου τα 12 εκατ. ευρώ

Ο Δήμος Δωρίδος έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ωρίμανσης των έργων κατάφερε να ολοκληρώσει τη σύνταξη των φακέλων εν μέσω δυσμενών συνθηκών. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους όλων όσων εργάστηκαν, υπαλλήλων και αιρετών του Δήμου, αναμένοντας πλέον το επόμενο στάδιο που είναι η έγκρισή τους. Με δεδομένο το πλαφόν των 12 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί από την πλευρά της πολιτείας και το γεγονός ότι ο Δήμος με τις προτάσεις του το έχει ξεπεράσει, εκείνες που πιθανόν να εξαιρεθούν, άμεσα μπορούν να δρομολογηθούν προς χρηματοδότηση από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς πρόκειται όπως προαναφέρθηκε για πλήρως ώριμα έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024