Στις φυλακές Τριπόλεως μεταφέρεται αυτήν την ώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του για τα βαρύτατα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, προφυλακιστέος

28 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Χθες πέρασε τη νύχτα του στη ΓΑΔΑ, όπου έμεινε μόνος του σε κελί και είχε επικοινωνία με συγγενικό του πρόσωπο.

Σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι με βαν της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε με χειροπέδες στα χέρια από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κρατούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα, όπου και έφθασε λίγο μετά τις 13:00.

Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκεται προφυλακισμένος και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς.

Η απόφαση για την προφυλάκιση Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε χθες στο ανακριτικό γραφείο υπό άκρα μυστικότητα, όπως υπό άκρα μυστικότητα έχει διενεργηθεί όλη η ανακριτική διαδικασία από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, όταν είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης χθες αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όμως οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Οι τρεις καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες

Η εμπλοκή του Πέτρου Φιλιππίδη με τη δικαιοσύνη ξεκίνησε στις αρχές του έτους, με το ελληνικό #metoo. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν υποβάλει έγγραφες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Όμως, οι καταγγελίες αυτές είχαν υποπέσει σε παραγραφή και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ποινικ, ενώ στο γραφείο του εισαγγελέα ήρθαν και άλλες καταγγελίες μέσω ΣΕΗ που αφορούσαν μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Εν συνεχεία τρεις γυναίκες κατέθεσαν στον εισαγγελέα και περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη.

Και οι τρεις ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και είχαν απευθυνθεί στον πασίγνωστο πρωταγωνιστή αναζητώντας εργασία. Τα όσα υποστήριξαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: Giannis Karamanis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024