Το σήμα ποιότητας των στερεοελλαδίτικων προϊόντων γίνεται πραγματικότητα

Το νέο σήμα θα καλύπτει ομάδες προϊόντων που προτείνεται να πιστοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη

15 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Σε ευρύ κάλεσμα προς τις παραγωγικές ομάδες, επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές για να επιλέξουν από κοινού το νέο σήμα ποιότητας «ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», προχωρά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της Περιφέρειας.

Σε κοινή ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Καραγιάννη, και του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αναστάσιου Βελισσαρίου, τονίζεται ότι το νέο σήμα θα καλύπτει ομάδες προϊόντων που προτείνεται να πιστοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται τα νωπά ή μεταποιημένα φυτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, πάστα ελιάς, μέλι κ.α.), τα νωπά ή μεταποιημένα ζωικά προϊόντα (γάλα, κρέας, αυγά, τυρί, κρεατοσκευάσματα), τα μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα (αρωματικά φυτά), νερά και ποτά, προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Στόχος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι το σήμα να καθιερωθεί και να δημιουργήσει την προσδοκώμενη υπεραξία στα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας κεφαλαιοποιώντας την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Παράλληλα, στόχος είναι να κατευθύνει τον παραγωγό, τον μεταποιητή και τον καταναλωτή, στον αναπτυξιακό στόχο που είναι η παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων.

«Το κλειδί της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι η συνεργασία και η συμμετοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται κάλεσμα να συναποφασιστεί η τελική επιλογή του σήματος συμπληρώνοντας την φόρμα: https://forms.gle/h4RGBW6ruaeDSdMm8

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καραγιάννης, επεσήμανε ότι «αναμφίβολα, η πιστοποιημένη ποιότητα των Στερεοελλαδίτικων αγροδιατροφικών προϊόντων ενισχύει τη φήμη τους και αποτελεί εγγύηση για τη διατροφική τους αξία. Παράλληλα, μέσω της Αγροδιατροφής ευεργετούνται και άλλοι κλάδοι όπως ο Τουρισμός, δεδομένου ότι η δαπάνη των τουριστών αυξάνει σε περιοχές όπου η τοπική κουζίνα και γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας. Τα σύγχρονα μοντέλα περιφερειακής ανάπτυξης υποστηρίζονται από ολιστικές προσεγγίσεις και αποτελεσματικές συνέργειες μεταξύ κλάδων, φορέων και επιχειρηματικών εγχειρημάτων».

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κ. Βελισσαρίου, ανέφερε: «Στοχεύουμε στην ενίσχυση των παραγωγών και επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια και συντονίζουμε τις ενέργειες και προσπάθειες όλων των φορέων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και κονδύλια και, παράλληλα, συμβάλλουμε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και των εξαγωγών, με σκοπό να αναδειχθεί η Στερεά Ελλάδα ως ένας μοναδικός τουριστικός γαστρονομικός προορισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024