Ανασχηματισμός με άρωμα Εύβοιας

Όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαπιστώνει την μεθοδολογία, το στόχο και την προοπτική των κινήσεών του.

24 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε λίγες μέρες παραδοσιακά η πολιτική ζωή του τόπου ξεκινά μια “νέα χρονιά”. Η εμφάνιση του εκάστοτε πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ομιλία του σ΄ αυτήν είναι καθοριστική για την πολιτική της Κυβέρνησης.

Πριν όμως από την εμφάνιση του αυτή υπάρχει και μια κίνηση που συνήθως γίνεται και λέγεται ανασχηματισμός. Φέτος λίγες μέρες πριν βγει ο Αύγουστος έχει αρχίσει να φουντώνει το σενάριο του ανασχηματισμού. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει προβεί σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις πριν λίγες εβδομάδες, όμως ο λεγόμενος δομικός ανασχηματισμός δεν έχει πραγματοποιηθεί. Όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαπιστώνει την μεθοδολογία, το στόχο και την προοπτική των κινήσεών του. Δεν αρέσκεται σε εντυπωσιασμούς, ούτε και σε λαθεμένες κινήσεις. Έχει κάνει όλα όσα χρειάζονται για να πετύχει το αποτέλεσμά του.

Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια της οπτικής γωνίας αντιμετώπισης των θεμάτων που ενσκύπτουν πρέπει να προσμετρηθεί και η κίνηση να δώσει στον Σταύρο Μπένο, την “μπαγκέτα” ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Όταν έρθει η ώρα – και αναμένεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου – να παρουσιαστεί το μοντέλο ανάπτυξης και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, θα διαπιστώσει και ο ποιο κακόπιστος την ουσία της κίνησης αυτής του Πρωθυπουργού. Μιας κίνησης που στάθηκε ικανή – εκτός από κάποιες περιθωριακές φωνές – να ανακόψει την προσπάθεια κάποιων παράκεντρων να εκμεταλλευτούν την δίκαιη αγανάκτηση των πυρόπληκτων περιοχών.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εφόσον τελικά αποφασίσει να προβεί στον ανασχηματισμό, αυτός θα γίνει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ανεβεί για την παρουσίαση του Κυβερνητικού προγράμματος του επόμενου έτους. Σ’ αυτόν αναμένονται να σημειωθούν κάποιες αλλαγές σε βασικά υπουργεία, ή να αποσχιστούν κάποια απ’ αυτά. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτή τη φορά στο Κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να εκπροσωπηθεί, σίγουρα και η Εύβοια. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σ’ αυτήν, έχει σκοπό να δώσει μεγάλη βαρύτητα και να αποδείξει στους κατοίκους της ότι αξίζει της εμπιστοσύνης τους. Γι’ αυτό και βουλευτής του νομού θ’ αναλάβει θέση στο Κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Σίγουρα στην τελική απόφασή του θα έχει βάρος και η παρουσία των βουλευτών του νομού, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά τις πυρκαγιές. Οι κινήσεις έχουν ήδη χαρτογραφηθεί και θα βαρύνουν την ζυγαριά του αποτελέσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024