Από το Κεφαλόβρυσο η υδροδότηση της Παλαιοκερασιάς Στυλίδας

Το δίκτυο ύδρευσης Παλαιοκερασιάς-Ραχών καταστράφηκε ολοσχερώς από την καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού»

21 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Aποκαταστάθηκε οριστικά η υδροδότηση της Κοινότητας της Παλαιοκερασιάς Στυλίδας, από τις πηγές που βρίσκονται στην περιοχή Κεφαλόβρυσο.

Το δίκτυο ύδρευσης Παλαιοκερασιάς-Ραχών καταστράφηκε ολοσχερώς από την καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού» τον περασμένο Σεπτέμβρη και αφού άμεσα ο Δήμος ένταξε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη, προχώρησε σε χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου με σύγχρονες προδιαγραφές.

Τις προηγούμενες ημέρες υδροδοτήθηκε η κοινότητα της Παλαιοκερεασιάς από την πηγή και συνεχίζει για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα υδροδοτήσει τις Ράχες και το Αχλάδι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν και στο παρελθόν.

Να τονιστεί ότι ο αγωγός ύδρευσης πριν την ολοσχερή καταστροφή του από τον «Ιανό» περνούσε μέσα από το Βελά ποταμό και λόγω της παλαιότητας του δικτύου και της θέσης του αγωγού, δημιουργούνταν συχνά πληθώρα προβλημάτων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν εφόσον η στάθμη του ποταμού παρέμεινε υψηλή.

Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα είναι σε όλα τα σημεία του προσβάσιμo και σε περίπτωση βλάβης θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης επέμβασης. Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στο Δήμο Στυλίδας που είναι σε φάση υλοποίησης και θα επιλύσει οριστικά ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους, αλλά και αποτελούσε εξ’ αρχής για εμάς προτεραιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024