Έκτακτη συνεδρίαση για το Επιμελητήριο Στερεάς για τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων περιοχών

Στόχος η ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

16 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε.Σ.), σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων & τα μέλη του Π.Ε.Σ. συζήτησαν για τις ενέργειες & τις δράσεις που χρειάζεται να αναπτυχθούν για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συναποφασίσθηκε να καθοριστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου νέα διευρυμένη συνάντηση για την επόμενη μέρα με σκοπό την υιοθέτηση στοχευμένων δράσεων για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της επιτροπής για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας: «Η Εύβοια, πρέπει να αποτελέσει ένα mini αυτόνομο project επιχειρηματικής επανεκκίνησης με ειδικά σχεδιασμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα ώστε να αναπτυχθεί εκ νέου το επιχειρείν στην περιοχή και να παραμείνει ο ενεργός πληθυσμός εκεί. Η ζημιά στο νησί είναι ανυπολόγιστη & τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να ενταθούν, ώστε να υποστηρίξουν τους πληγέντες στο σύνολό τους. Η ανάγκη σχεδιασμού ενός ειδικού προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών για την αναγέννηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κρίνεται επιτακτική.

Επιπλέον αποφασίσθηκε να συνδράμουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την αντιμετώπιση τόσο των άμεσων αναγκών κατόπιν υποδείξεως των μηχανισμών καταγραφής αναγκών για την υποστήριξη των πυρόπληκτων όσο και οικονομικά, καταθέτοντας χρηματικό ποσό στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από το σωματείο αλληλοβοήθειας μελών επιμελητηρίου Εύβοιας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024