Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ελικωνίων για τις ανεμογεννήτριες

Για τα αιολικά πάρκα.

31 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, στο Ζερίκι, ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ελικωνίων, για την κινητοποίηση των κατοίκων του Ελικώνα στις ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελικωνίων κα. Χρύσα Καντά:

Αγαπητοί Συχωριανοί. Για μια ακόμα φορά οι εταιρείες επανέρχονται και ζητούν άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Ελικώνα. στο ίδιο σημείο πουν ζητήσει και παλιότερα.

Όπως θυμάστε τότε είχαμε προσφύγει στη δικαιοσύνη και απερρίφθη η άδεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Σήμερα έχουμε μπροστά το ίδιο θέμα.

Πρόσφατα ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρούμε την απόφαση του Συμβουλίου θετική, που σημαίνει, το Δ.Σ. του δήμου δεν θα μείνει άπραγο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών,

εξαντλώντας, όλα τα νομικά μέσα, αλλά και το αξίωμα που παρέχει ο Θεσμός τόσο του Δημάρχου, αλλά και του Δ.Σ. συνολικά.

Τα παραπάνω θα ήθελα να τα βεβαιώσουν ενοποιών σας και η παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και ο Αντ/χος που εκπροσωπεί τον Δήμαρχο στη σημερινή συνάντηση.

Αγαπητοί φίλοι και χωριανοί, μένει σε μας το καθήκον που κληρονομήσαμε για το τόπο μας, γι’ αυτό η επιστροφή στα κοινά είναι υποχρέωση στο μέλλον για την προστασία του τόπου μας.

Ο Ελικώνας είναι πνεύμονας ζωής, για όλη τη Βοιωτία και σαν τέτοιον πρέπει να το επιβάλλουμε σε όσους το αγνοούν, ας επιστρατεύσουμε τη δύναμη που πηγάζει από το δίκιο μας, για να σταματήσουμε την παραπέρα καταστροφή του τόπου μας, που η ζωή μας έταξε να ζούμε εδώ.

Εμείς ως Επιτροπή Κατοίκων Αλυκής, παρευρεθήκαμε στην Συνέλευση των Ελικωνίων και θα το κάνουμε διαρκώς, ακολουθώντας τον Αγώνα τους, για τη διάσωση του Ελικώνα, που είναι πνεύμονας ζωής για όλη τη Βοιωτία προκαλώντας την προσοχή, σε όποιο επίπεδο χρειαστεί αλλά και την προσοχή όλων των Βοιωτών, για να μην επιτρέψουμε το βουνό των Μουσών να μετατραπεί σε βουνό ανεμογεννητριών.

Για την Επιτροπή Πολιτών Αλυκής

Τα Μέλη

Γεώργιος Κούλας

Ανδρέας Δεναξάς

Γεώργιος Αδαμάκης

Κοτσίφη Μαρία

Νικόλαος Μανωλάς

Θεόδωρος Κερκέζος

Χατζόκου Σοφία

Νικόλαος Σταμούλης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πούλου, η οποία όπως επεσήμανε «Η Βοιωτία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν εκπληρώσει με το παραπάνω την υποχρέωσή τους στην εθνική ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024