Εθελοντική Αιμοδοσία και rapid tests στην Αταλάντη

Σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών

26 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Δήμος Λοκρών και οι Τράπεζες Αίματος Αταλάντης και Εξάρχου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών Εθελοντική Αιμοδοσία. Στην αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 59 φιάλες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες που για μια ακόμη φορά συνεισέφεραν έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο αίμα.

Παράλληλα, με την αιμοδοσία ο Δήμος Λοκρών και σε αγαστή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε στη διενέργεια rapid tests για Covid-19 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 138 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, από τους οποίους προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε: «Είναι ύψιστη κοινωνική προσφορά η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Οι δεκάδες πολίτες που σήμερα συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο βοήθησαν να εμπλουτιστούν οι τράπεζες αίματος και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος που αφορά στην έλλειψη αίματος. Προσωπικά ως χρόνιος εθελοντής αιμοδότης στέλνω μήνυμα σε κάθε ενήλικα που μπορεί να αιμοδοτήσει να τολμήσει να γίνει αιμοδότης. Συγχαίρω όλους όσους εργάστηκαν για να πετύχει η σημερινή αιμοδοσία και κυρίως τους ίδιους τους αιμοδότες.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024